Author: Contentbeheer
Synthetische brandstof
Nieuwscategorie: Landelijk
Nieuwskenmerk: Algemeen
E-fuel test mobiel erfgoed

Op initiatief van de FEHAC trekken oldtimerfederaties samen op bij testen van synthetische brandstof.

FEHAC, de Federatie van Historische Automobiel- en Motorfiets Clubs, heeft zich aangesloten bij internationale initiatieven om in de eerste helft van 2022 E-fuel te testen voor gebruik in Mobiel Erfgoed. Dit is de uitkomst van een overleg in de Legislation Commission van de internationale Federatie FIVA.

Zowel Frankrijk (FFVE), Duitsland (ADAC) als Oostenrijk (ÖMVV) hebben concrete plannen om de eerste helft van 2022 daarmee testen uit te voeren.

Vice voorzitter Bert Pronk:” Ik heb voorgesteld dat deze initiatieven worden gekoppeld en dat ook de FEHAC zelf hierbij aansluit. Dat voorstel werd in de Commission van harte overgenomen!”

E-fuel is een schone, speciaal ontwikkelde synthetische brandstof die geschikt is voor oldtimers. De motoren van mobiel erfgoed zijn vaak niet geschikt voor de aanpassingen die nu aan de gebruikelijke benzine en diesel worden gedaan. E-fuel lost dat probleem op, zodat iedereen kan blijven genieten van al die historische automobielen en motoren.

FEHAC-voorzitter Stefan Hulman: “ Wij snappen heel goed dat Oldtimers niet zo schoon zijn als moderne voertuigen. Maar dat ontslaat ons niet van de verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan de beperking van schadelijke emissies. Daarom stimuleren wij E-fuel. Een bijkomend voordeel is dat de voertuigen hierdoor bovendien in de oorspronkelijke staat kunnen worden gehouden. Ook Mobiel Erfgoed kan schoon rijden!”.

Bron: fehac.nl