Clubpagina

Het doel van Club Triumph Holland (CTH) is het bewaren en rijdend houden van alle in Nederland aanwezige auto’s die onder de merknamen Triumph en Standard of die met techniek van deze merken zijn gebouwd. Club Triumph Holland is door deze brede doelstelling de paraplu voor een grote verscheidenheid aan Triumph’s en Standard’s. Voor het lidmaatschap is het bezitten van een Triumph of Standard geen voorwaarde; geïnteresseerden in deze merken zijn ook van harte welkom.
Club Triumph Holland is opgericht in 1976 en is aangesloten bij de FEHAC, de Federatie Historische Automobielclubs. De vereniging kent een groep van sponsoren en adverteerders, waar leden korting kunnen krijgen op producten en diensten, zoals oldtimerverzekering, veerboor naar de UK, etc.

Landelijk

Het CTH lidmaatschap maakt je onderdeel van een netwerk van liefhebbers, dat zowel landelijk als regionaal actief is. De CTH organiseert zo’n 9 evenementen per jaar, die voor leden gratis of tegen een gereduceerd tarief toegankelijk zijn. Hoogtepunt is de jaarlijkse Dutch National Triumph Day (DNTD), die in 2003 voor het eerst werd georganiseerd. Inmiddels is de DNTD uitgegroeid tot het nationale evenement voor liefhebbers van Triumph en Standard automobielen en wordt elk jaar georganiseerd in nauwe samenwerking met de drie andere Nederlandse Triumph-clubs, te weten de TR Club Holland, Triumph Spitfire Club en de Stag Club Nederland. De CTH ontbreekt ook niet op belangrijke landelijke klassiekerevenementen en beurzen, zoals de onderdelenbeurs British Car Club Day.

Naast landelijke evenementen vinden er in de verschillende regio’s activiteiten plaats. Deze bestaan uit bijeenkomsten waar zowel gezelligheid als techniek een rol spelen, zodat je ook in de eigen omgeving Triumph en Standard liefhebbers kunt ontmoeten. Verder zijn er Bokaalritten voor de liefhebbers van de rallysport. Deze ritten kunnen zowel recreatief als voor het clubkampioenschap worden gereden. Regionale bijeenkomsten zijn voor CTH-leden gratis, voor de toerritten wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Elke regio heeft een of meerdere regio-coördinatoren, die zorgdragen voor deze bijeenkomsten.

Magazine en nieuwsbrieven

Trots van de CTH is ons fullcolour clubblad Triumph Tribune (TT), dat 6 keer per jaar verschijnt. Hierin nieuws over clubactiviteiten, artikelen over Triumph’s en Standard’s, hun historie en techniek, reisverslagen en informatie vanuit de verschillende modellen-registers. Naast de papieren Triumph Tribune wordt deze ook in PDF formaat uitgegeven. Regelmatig worden er ook nieuwsbrieven verspreid met de meest actuele evenementen en nieuws.

Modellen registers

De modellen-registers zorgen ervoor dat de club en haar leden een zo goed mogelijk beeld krijgen van alle nog rijdende, maar ook van verdwenen Triumph’s en Standard’s in ons land. Voor specifieke modellen en typen informatie kunnen de leden terugvallen op de binnen elk register aanwezige kennis. De registers staan de leden verder zoveel mogelijk bij in geval van technische vraagstukken. Hiervoor is meestal technische documentatie, maar ook kennis van de uitwisselbaarheid van onderdelen met andere Triumph en Standard modellen aanwezig.

De CTH kent tevens een Technische Commissie met een Technisch Coördinator.

 Door op deze link te klikken ga je naar de aanmeld-pagina als CTH-lid !