Coventry?Nessonvaux

 Weet iemand of er in de productieplaatsen ( omgeving ) van de Standard nog het een en ander terug te zien is van de geschiedenis ?

Wil als ik die kant op ga een keer eens gaan kijken, maar dan moet er natuurlijk wel wat te zien zijn : )

Groetjes Heidi

Nessonvaux

Hé, leuk dat je reageerde Nico. Ik moest natuurlijk meteen aan je denken want ik herinnerde me jouw verhalenreeks in de Tribune.

Groet je.

Coventry - Nessonvaux

Vervallen, zie ander bericht

Coventry - Nessonvaux

In Nessonvaux staat in de hoofdstraat de gevel (met de karakteristieke poort) van Imperia fabriek er nog net zo bij als destijds, ook een deel van de testbaan op het dak van de fabriek is er nog. Een deel van de fabrieksgebouwen staat er ook nog, zij het in niet al te beste staat. In Fraipont (een paar kilometer ten westen van Nessonvaux) is een klein museum dat gewijd is aan de Imperia fabriek in Nessonvaux en de verschillende auto''s die daar gefabriceerd zijn, zoals ook de Standard Vanguard. Voor de liefhebber best aardig om daar eens rond te neuzen.

Ik heb over de Imperia fabriek en de daar vervaardigde Triumphs en Standards een paar jaar geleden een 5-delige reeks artikelen geschreven in de Triumph Tribune, het clubmagazine van de CTH. Mocht je daar belangstelling voor hebben, dan kan ik ze toemailen of op een CD zetten. Moet ik natuurlijk wel weten waarheen........

Verder nog dit: Bij Standards en Triumphs die in Nessonvaux vervaardigd zijn, eindigt het chassisnummer op de letter N.

 

Groeten, Nico 

 Hallo Nico, Bij mijn auto

 Hallo Nico,

Bij mijn auto ben ik nog op zoek naar het chassisnummer, de vorige eigenaar hebben we inmiddels opgespoort en zijn zoon is nu aan het kijken of hij nog wat terug kan vinden van de auto, hij had hem in ieder geval op nederlands kenteken maar de RDW kan niks met het bodynummer en commissienummer, dus nog maar even verder zoeken maar in de auto.

Die artikelen zou ik zeker wel interesse in hebben die reeks artikelen, je mag ze me ook gewoon mailen en dan print ik ze zelf uit, ik ben van plan dan een keer een weekend die kant op te rijden om het daar eens op mijn gemak te bekijken : )

Ik hoop dat het gewoon mag hier, maar dit is mijn mailadres : blackgirl211@hotmail.com

Maar als ik het goed begrijp als er geen N achter mijn chassisnummer staat ( tegen de tijd dat ik hem gevonden heb ) dan komt ie uit Coventry en anders uit Nessonvaux.

 

Groeten, Heidi

 

Nessonvaux

Heidi,

Met chassisnummer bedoel ik ook het commissienummer op het plaatje onder de motorkap, dat is hetzelfde nummer.

Voor de RDW is het nummer op dat "losse" plaatje (zit met twee popnagels vast) niet voldoende, ze willen zien dat het ook ingeslagen is op een chassisbalk. En dat is moeilijk zoeken, zeker als het chassis roestig is of met dikke lagen zwarte coating ondergesmeerd is.

Over de artikelen neem ik nog wel contact met je op via de email.

Groeten, Nico