Onderdelen Vanguard/Triumph

 Hallo,

Wie kan mij vertellen of het klopt en welke onderdelen dit dan zijn die hetzelfde zijn van de Vanguard Phase 1 en de Triumph en welk type dan.

Ik kreeg dit te horen maar kan niet echt ergens vinden of dit ook zo is.

Groetjes Heidi

 

Standard en Triumph hebben

Standard en Triumph hebben gedurende hun hele bestaan zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande onderdelen. Dus, telkens als er een ieuwe auto op de markt werd gebracht werd in de onderdelenmagazijnen gekeken welke onderdelen voor deze nieuwe auto bruikbaar zouden zijn.

Nu is het wel zo dat de Vanguard zo kort na de herstart na de tweede wereldoorlog werd ontworpen, dat er niet zoveel op oudere modellen kon worden teruggegrepen. Bij gevolg is het eerder zo dat auto's die later op de markt kwamen leentjebuur bij de Vanguard konden doen. Zo komt het dat de motor, de versnellingsbak, de achteras , de voorwielophanging de beremming, kachel, meters, stuurinrichting, noem nmaar op ook in vroegere en latere auto's terug te vinden is. Dus, elke keer als je wat nodig hebt is het de moeite waard om eens rond te kijken. Je doet er goed aan om eens toenadering tot Hans Kooij te zoeken. Hij is een TR expert bij uitstek en heeft me wel eens verteld dat hij (ook) een paar Vanguards heeft staan. Hij had het voornemen om er een om te bouwen tot 'UTE', maar, het is er nog steeds niet van gekomen.

 Hoe kom ik achter een

 Hoe kom ik achter een mailadres van Hans Kooij om eens contact met hem op te nemen ?

Wij hebben hier vlak bij ons een Triumph Centre zitten van Nico Baas en die had ik ook al gemailt en die zei dat ik de betreffende onderdelen mee moest nemen als ik geen nummers weet en dat ze dan voor me konden kijken voor het onderdeel.

Daarnaast heb ik van iemand anders al het een en ander aan onderdelen over kunnen nemen.

Ondertussen ben ik ook maar gaan googlen om op zoek te gaan naar rubbers voor deuren en dergelijke want grotendeels zijn die rijp voor vervanging : ), ik hoop dat ik ook gewoon hier in Nederland de regelmatige vervangingsonderdelen zoals filters, bougie's, kabels, en dergelijke kan verkrijgen, maar daarvan heb ik in ieder geval gezien dat ik ze via ebay kan kopen, nadeel is alleen dat het eigenlijk allemaal uit engeland dan komt en de verzendkosten regelmatig hoger zijn dan de onderdeelkosten, maar ja uiteindelijk beter natuurlijk iets dan helemaal niks.

 

 

Vanguard

Hans zijn mail adres is hkooijtr@planet.nl  0348 688737 Graaf Florisweg 6  Nieuwerbrug.

Bij Nico Baas (Triumph Centre) ben je vanuit Slootdorp natuurlijk het snelst geholpen. In Andijk -ook bij jullie 'om de deur'- vind je UK Parts 0228 596375. Zij hebben ook een groot assortiment -vooral 'gewone' dingen-.

Op de 'British Car & Lifestyle' in maart in Rosmalen geven ze alle bezoekers een tijdschrift mee waar alle leveranciers die op die beurs staan in zijn opgenoemd. Wellicht is er nog zo'n tijdschrift te verkrijgen.