Poedercoaten cardanas en aandrijfassen

Hoi,

Wat kosten en kwaliteit betreft is poedercoaten een interessant alternatief tov een lak. Wie heeft ervaring met het stralen en poedercoaten van de cardanas en aandrijfassen? Ik heb de kruiskoppelingen gedemonteerd, maar weet niet of de assen onbelans krijgen door stralen en oventemperatuur (180 graden, 20 minuten lang). 

 

Jasper

Opgebakken lak is kwetsbaar

Opgebakken lak is kwetsbaar voor inslag van harde voorwerpen. Wanneer er eenmaal tengevolge van inslag een 'krak' in de lak zit, heb je daar dus een ingang voor roestvorming. Ik heb daarom het idee dat je een betere bescherming verkrijgt wanneer je elk jaar -wanneer je de olie ververst- de cardanas en aandrijfassen even schoonmaakt met een lap, gedrenkt in 'detergent' en als dat opgedroogd is er even vanuit een spuitbus een laagje zwarte verf overheen te spuiten.

Waneer je de cardanas en de aandrijfassen aanbiedt bij een specialistisch bedrijf om ze te controleren op rechtheid en de cardanas ook op onbalans, ben je 150 euro kwijt, maar je bent dan zeker van het minste lawaai en trillingen. Bij deze bedrijven schuren ze de assen blank terwijl ze in de draaibank tollen en spuiten ze er een mooi zwart laagje verf op. Als je het bijhoudt, heb je er jaren profijt van.