chassis afmetingen TR6

Ondanks de  afmetingen in het werkplaatshandboek, zou ik graag voormijn restauratie graag de voorzijde van een TR6 chassis bekijken, nameten. Wie heeft een los recht chassis staan of een TR6 zonder radiator en motor in het vooronder?

TR6 chassis

beste jasper, ik weet niet welk werkplaats handboek jij hebt, maar in het officiele handboek staan alle afmetingen tot in milimeters nauwkeurig vermeld. Niet in het Haynesboek, maar dat van BL.

mijn ervaring met het opmeten van andere chassis's is dat elk chassis afwijkt van het andere chassis.

tijdens mijn laatste restauratie waarbij ik dit heb gedaan, een TR3a, bleek dat er bij drie gerestaureerde auto's er geeneen chassis precies dezelfde maten had. Uiteindelijk de maten uit het originele werkplaatshandboek van BL genomen.

afgelopen week ben ik er nog getuige van geweest dat bij het opmeten van 4 Austin Healy's er niet 1 exact hetzelfde was.

Dus pas op met het nameten bij een andere TR6 

werkplaatsboek

 Kees,

Inderdaad komen de maten met het BL werkplaatsboek niet geheel overeen. Met kruislings meten bleek het chassis in iedergeval niet krom te zijn en de schade heeft zich beperkt tot de voorste steunen. Deze herstellen we en daarna passen we de body hierop aan.

 

Groeten Jasper