remsysteem dolomite

Hallo ik ben Guus

sinds kort eigenaar van een Dolomite 1850 uit 1980

de vorige eigenaar heeft er al veel nieuwe onderdelen opgezet

dus ook nieuwe remleidingen en slangen ,nu wil ik hem ontluchten maar dat lukt niet

krijg wel druk tot aan het verdeelblok wat tegen het schutbord zit maar verder helemaal niets

het is een gescheiden remsysteem

wie kan mij een tip geven wat er fout zoe kunnen zijn

remsysteem dolomite

Hallo Jasper,

Heb jij misschien een schema voor de aansluitingen op dit verdeelblok, aangezien er al heel wat mensen mee bezig geweest zijn, weet ik niet meer of alle aansluitingen op de juiste plaats gemonteerd zijn.

Toen ik de auto in bezit kreeg zaten de 2 leidingen die vanaf de hoofdremcylinder kwamen recht tegenover elkaar gemonteerd op het blok, is dat juist?

Ik hoop dat jij me kunt helpen of iemand anders?

 

groetjes,

Guus

PDWA

 Hoi Guus,

Het verdeelblok op het schutboard is waarschijnlijk een PDWA. Dit mechanische component verdeelt niet de druk, maar treedt pas in werking als bij een van de remcircuits de druk wegvalt (door bijv lekkage). Op dat moment gebeurt er het volgende: in de PDWA zit een zuigertje dat nu door het circuit waar de remdruk nog aanwezig naar het drukloze remcircuit wordt verschoven en dit afsluit van de hoofdremcilinder.  Hierdoor blijft de remdruk op 2 van de vier wielen aanwezig en kan de auto nog vertragen.

Bij jou is waarschijnlijk het zuigertje tijdens het ontluchten verschoven en bouw je alleen druk op voor de PDWA. Op het midden van de PDWA zit een schakelaar of een afdop plug (vaak omdat het schakelaartje lekt). Draai dit los en centreer met een schroevendraaier het zuigertje (is in het midden dunner). Nu zijn beide circuits weer open en kan je weer proberen te ontluchten.

Succes Jasper

 

remmen Dolomite

Hoi Jasper

bedankt voor de tip ik ga het morgen opnieuw proberen

ik laat je weten hoe het afloopt