nieuw project

Sinds een paar dagen heb ik een nieuw project in de schuur staan.

Een Triumph Herald 13/60 cabriolet uit 1968.

Het is een van oorsprong Engelse auto, volgens mij in Nederland ingevoerd ca 1990, daarna 14 jaar stilgestaan om vervolgens naar Duitsland te zijn verhuist. Daar heeft de auto ook weer 8 jaar stilgestaan.

Nu is hij terug in Nederland (Enschede) en ik ben al begonnen met de restauratie.

Het zal wel een fikse klus worden.

Hoewel de carrosserie in redelijke staat is, is het chassis niet al te best. Op diverse plekken is al gelast aan het chassis, en dat is ook nog een op de Engelse wijze gebeurt, dus dikke klieders laswerk verstopt onder nog dikkere klieders Bitac.

Heeft iemand ervaring met het inlassen van nieuwe chassisdelen? Of is er iemand op dit moment bezig een chassis te restauren? Ik kan wel wat tips gebruiken.

nieuw project

Hallo Sjaak, een dergelijke klus wordt op dit moment uitgevoerd door Theo Ouborg; niet zijn eerste chassis overigens. Als je mij even mailt op secretaris@triumph.nl zal ik jouw verzoekje doorleiden naar hem. Hij zal je graag advies geven. Ook op de onderdelendag op 11-11-2102 zullen meerdere techneuten in Houten aanwezig zijn, die je vragen kunnen beantwoorden. Succes verder met de restauratie en hopelijk tot ziens op een van de toekomstige meetings met een mooi resultaat!!