Ontsteking Tr6

Beste,

ik wil mijn voor ontsteking nakijken van mijn tr6 .Weet er iemand hoeveel graden ?

want ik zie op de polly een grote straap staan ,met er voor cijfertjes en er na ook.waar moet het juist staan.

het is een tr6 usa import met carburator.

er zit ook een electronische ontsteking op van het merk LUMENITION.

alvast bedankt

 

ontsteking afstellen

Je kunt niet 'zomaar' een antwoord krijgen. Je geeft aan dat het een USA import auto betreft. Een auto geleverd voor Californie heeft een andere specificatie dan een voor de 'overige' staten. De compressieverhouding van de motoren in deze auto's is verschillend. Dan heb je nog de eigenaardigheid dat Amerikaanse wagens niet waren voorzien van 'vervroeging' van de ontsteking, maar van 'verlating' van de ontsteking. In het eerste geval zit het buisje wat aan het balgje op het onstekingshuis uitkomt aan de carburateurzijde van de smoorklep en in het tweede geval op het inlaatspruitstuk 'achter' de smoorklep.

Bovendien vertel je dat er 'lumenition' electronische ontsteking is aangebracht.

Dat wekt de indruk dat je de auto nog niet zo lang hebt en voor het eerst (zelf) de onsteking wilt afstellen en er is ruimte om je af te vragen of de vorige eigenaar het wel (ooit) in orde had (gekregen) met de ontsteking. Als ik het mis heb, moet je het zeggen.

Ik weet niet waar je woont, maar wellicht is het raadzaam eens een bezoek te brengen bij een collega liefhebber die goed thuis is in de TR wereld. Zo voorkom je dat je een boel nieuwe onderdeen koopt om het in orde te krijgen terwijl het een kwestie is van een paar schroefjes goed zetten. Laat je ons weten hoe het verder gaat?