voorbewerking verzinken

 Hoi,

Ik wil de onderdelen van mijn TR opnieuw laten verzinken. Om een mooi resultaat te krijgen, is het fijn als het verf, vet en roest vrij is voordat het naar de verzinkerij gaat. Met de roterende borstel op de boormachine valt het tegen, dus wil ik het zandstralen. Alles wordt zo mooi schoon, maar voelt wel ruw aan. Is dit de juiste manier of kan je beter glasparelen o.i.d.?

 

Jasper

Glasparel stralen geeft

Glasparel stralen geeft normaalgesproken minder oppervlak destructie.

Wat voor onderdelen zijn het en wat is de doel van het verzinken?  De juiste voorbehandeling kan het verschil maken met een goed of slechte eindresultaat.

 

Julian

onderdelen

 Van alles. Bouten moeren, slotvangers, beugeltjes. Eigenlijk alles wat origineel ook verzinkt was

stralen

Hoi, dit hoef je niet te laten stralen, als je het schoon dwz vetvrij en niet eens roestvrij dan maken ze het bij de verzinkerij weer als nieuw en het kost weinig, voor meer informatie mag je me een mail sturen, mv g

Glasparel stralen geeft in

Glasparel stralen geeft in mijn ervaring mooiere resultaten dan zandstralen.

Ik heb weleens gehoord van stralen met andere middelen zoals walnoot schillen en soda korrels.  De eerste schijnt nauwelijks de staal oppervlak te 'putten', de tweede doet dat ook maar heeft de nadeel dat het kan corrosie bevorderen door de soda dat achterblijft - en dat doet het bijna altijd met stralen ongeacht de middel gebruikt.

Let wel: een oppervlak met een fijnere ruwheid (lees: hoe gladder, hoe mooier) geeft een betere resultaat betreft het coating dichtheid en corrosie beperking.  De kans op een niet dichte coating is groter bij hogere ruwheden.

 

Julian

glasparel stralen

 Afeglpen week bij de verzinker geweest. Hij was erg te spreken over het voorwerk. Dit betekent dat hij veel minder hoeft te doen en dat scheelt weer euro's. Over ruim een week mag ik het weer komen ophalen. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

verzinken

en heb je het ook gestraald?

 Nee alles ge-glaspareld

 Nee alles ge-glaspareld

verzinken

ok, maar het volstaat om alles vetvrij aan te leveren, het zuurbad vreet de roest er wel voor je uit, just my 2 cents, mvg