RVS bumpers voor veel Triumph modellen

Tijdens de restauratie moeten ook de bumpers van mijn Triumph worden aangepakt. Ze zijn op een paar gaatjes na strak en kunnen dan weer verchroomd worden. Nu zijn er nog maar weinig verchromers die echt kwaliteitwerk leveren. Omdat het een arbeids intensief proces is en ook de nodige milieumaatregelen in acht moeten worden genomen zijn de kosten aanzienlijk.

Sinds een paar jaar worden er ook voor sommige modellen bumpers van roestvrijstaal geleverd. Eerst vond ik alleen nog maar een website in het verre oosten, maar onlangs zag ik ze ook bij een gerenomeerde Triumph handelaar in Engeland en op marktplaats. De bron (fabrikant) is volgens mij in alle gevallen gelijk: Harrington Group in Vietnam. Heeft iemand al ervaring met de kwaliteit en de pasmaat?

De prijzen varieren per leverancier, maar volgens mij zijn ze zeker concurerend met opnieuw verchromen. Naast de TR modellen, zijn ze er ook voor Spitfire en Stag.

BijlageGrootte
bumpers TR shop londen.jpg197.18 KB

bumpers

Ik weet niet of hij dit jaar ook op de BC&L was, maar verleden jaar stond daar Barend Linskens van 'Metamorfose' chroomtechnologie uit Reuver (www.chroomtechnologie.nl). Wellicht kan je jezelf een oordeel vormen over wat hij je bieden kan. Je kunt er eens heen gaan om zijn procede uitgelegd te krijgen en het resultaat van zijn werk met eigen ogen te zien.
Dan kom ik ook advertenties tegen van 'bumperworld' (www.bumperworld.nl) die RVS namaak levert met 20% chroom in de legering. Hij heeft een 06 nummer; 10365797, en moet dus ook te bezoeken zijn om de spullen die hij levert in je eigen hand te nemen en met je eigen ogen te bekijken en te boordelen.

RVS

Mijn werkgever heeft een set voor zijn Stag gekocht. Erg goed qualiteit en rechtstreeks uit Vietnam gekocht via ebay. Van anderen heb ik eigenlijk alleen maar goede ervaringen gehoord, op een of twee na die problemen hadden met montage beugels die net niet goed aansluitten. Zelf zal ik in de toekomst ook deze RVS bumpers kopen. Betreft het opnieuw verchromen - sommige bedrijven zetten wat minder nickel op om kosten te besparen. Nickel is hetgene die beschermt tegen de elementen, niet chroom, dus wel belangrijk. De chroom dient alleen voor het oog - is namelijk krasbestendiger en glansvaster dan nickel. Dus als men deze route kiest, zorg ervoor dat er genoeg nickel opgezet wordt.