Restauratie Stag 71

 Hallo Triumph Liefhebbers,

Ik heb al enige tijd een Stag uit 1971, geimporteerd uit Californië. Het is tijd voor een complete restauratie:

- Zandstralen, epoxy, spuiten

- Motor & automaat revisie

- 'Stag' issues verhelpen

- etc.....

Samengevat een grote klus!

Wie kan mij helpen aan een goed adres? Iedere info is welkom!

Groeten,

Stag owner

PS: Een lokale professionele restaurateur die vakwerk levert wilde de klus voor 30.000 € doen. Is dit reëel?

seo

When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers! white label link buildig

 Hi Hans, Vriendelijk dank

 Hi Hans,

Vriendelijk dank voor je advies. Ik zit helaas met een chronisch tijd gebrek dus voor mij is het 't eenvoudigst de auto naar één bedrijf of particulier restaurateur te brengen en het verder aan hem (of haar?) over te laten.

Groeten,

Rob

 

 

 

 

 

 

 

Restauratie Stag

Hoi,

Volgens mij heeft Arthur Denzler ( www.denzler.nl ) nog niet eens zo lang geleden een schitterende Stag afgeleverd bij een klant. Aangezien Arthur zeer redelijke prijzen rekent en een uitstekend vakman is adviseer ik om eens contact met hem op te nemen.

Groet!

Onno

 Hi Onno, Dat klinkt goed. Ik

 Hi Onno,

Dat klinkt goed. Ik zal contact met hem opnemen. Bedankt voor dit advies!

Groeten,

Rob

 

Stag restauratie

Wanneer het je bedoeling is om de restauratie uit handen te geven, kan ik je verwijzen naar 'Triumphcentre.nl. Nico Baas zit in de kop van Noord Holland en heeft in de afgelopen jaren een aantal Stag's een nieuw leven gegeven. Hij kan je in contact brengen met zijn eerdere opdrachtgevers, zodat je een indruk van de resultaten kunt krijgen.

Je noemt een bedrag van € 30.000 die een lokale restauratuer vraagt. En, of dat reeel is? Nou, als je je best doet kan je op het internet zo een handvol Stags vinden die tip top in orde zijn en € 15.000 moeten kosten, of daaromtrent. Als je je huidige Stag particulier kunt verkopen voor € 5000,-, moet je er € 10.000,- op toeleggen. En, een groot voordeel; je ziet wat je koopt en er zijn geen verrassingen meer.

Wanneer je er erg veel prijs op stelt om het exemplaar wat je nu hebt te behouden; hij is nog van je opa geweest, of, jullie zijn er in getrouwd, of zo, en je wilt deze dus echt restaureren, reken dan op € 5000,- voor de revisie van de motor, € 3000,- voor de revisie van de automaat,  € 2000,- voor de wielophanging, remmen, stuur en € € 2000,- voor wat er verder nog aan mankeert. Dan het uitkleden, kaal maken, stralen, laswerk, strakmaken € 2000,-, spuiten € 2000,- en de wederopbouw € 4000,-; opgeteld €20.000,-.

Als je ook de bekleding van de zittingen, deuren en de 'hemel' wilt vernieuwen en er nu nieuwe banden onder zet en het beslag van de remmen laat vernieuwen en een moderne 'alu' radiateur er in laat zetten en al het chroomwerk 'nieuw' wilt laten verchromen en het glas wilt laten 'polishen', dan kom je op een niveau dat het hele werk nog wel € 10.000,- meer moet gaan kosten.

Probleem is dan, dat je, als je de volgende keer niet door de keuring voor je rijbewijs komt of het anderszins kwijt raakt, jouw prachtige auto € 15.000,- waard blijkt te zijn. Ondanks de recente rekeningen die je voorlegt.

Vraag Nico maar eens wat ik te weinig gerekend heb en laat je de offerte van € 30.000,- maar eens specificeren. Zo krijg je beeld van de werkelijkheid en kan je tot een gemotiveerde beslissing komen.

Succes!

 Dank je voor reactie. Op

 Dank je voor reactie. Op zich geen slecht idee om een Stag van rond de 15.000,- € te kopen maar dan weet je nog steeds niet echt wat je krijgt. Nu misschien leuk maar hoe is-ie over 5 of 10 jaar?

Ik denk dat ik toch voor volledige restauratie ga en het probleem van het niet verlengen van het rijbewijs dat zal toch minimaal zo'n 30 jaar duren:)

Hoi Stag owner, Ik kan je wel

Hoi Stag owner,

Ik kan je wel een tip geven van waar ik mij TR 3 heb laten stralen, een zeer goed bedrijf waar de meest exclusieve auto worden gestraald.Namelijk bij van de Kerkhof http://www.vdkerkhofcv.nl/ in veghel deze hebben mijn TR zowel gestraald, geschoepeerd en in de epoxy gezet. En het Chassis is ook nog in de poederlak gezet.

Om je auto te laten restaureren bij een restaureur voor dat bedrag lijkt me zeer reeel , als ik nu zie wat het me aan uren en geld heeft gekost. De kick is er wel af als je het door derde laat doen.

Voor motor en versnellingsbak ga eens naar een clubavond in cafe restaurant de Zwaan in Son daar zitten leden die je wel kunnen helpen.

Op de andere vragen kan ik niet verder helpen.

Succes

Hans v Berkom