verzekering tijdens restauratie

 Hoi,

Onlangs ben ik met de restauratie van mijn TR6 begonnen. Een project waar ik de komende jaren weer mee van de straat ben ;-D. Ik heb de wagen geschorst en uit de all-risk verzekering gehaald. Nu wil ik ook tijdens de restauratie, met name in de opbouwfase, mij tegen onheil beschermen. Enig speurwerk leverde het volgende op:

De inboedelverzekering vergoed maximaal euro 1000 aan onderdelen obv nieuwwaarde. De auto zelf is niet gedekt.

De klassiekerverzekering adviseert WA+, maar in de voorwaarden staat dat ik de wagen moet taxeren. Hoe doe je dat met alle onderdelen in dozen?

Wie heeft hier ervaring mee (ook in het geval er gebruik van gemaakt moet worden)? 

 

Jasper

 

verzekering tijdens restauratie

Toch moet je tot een overeenkomst met je klassieker verzekeraar komen. Je had de wagen AR verzekerd, dus die was getaxeerd. Uitgaande van dat verzekerde bedrag verzeker je nu tegen brand en diefstal, ongeacht de technische staat waarin de auto achtereenvolgens is. Dan zijn je spullen die onderweg zijn naar de spuiter daarmee ook verzekerd. Wanneer je ook nog wilt verzekeren dat schade die (bijvoorbeeld aan je huis of overig goed) ontstaat vanuit je restauratieproject (de verzekerde auto), dan ben je niet ver meer af van een WA+. Het is dus een kwestie van overleggen wat je wil dekken en dan tot een overeenkomst komen hoeveel premie je daarvoor mag betalen. Omdat je verzekeraar liever wél premie ontvangt, moet hij een grote bereidheid hebben om je een passende polis aan te reiken. En omdat je niet de enige klant bent die een auto uit elkaar gooit moet de verzekeraar inmiddels toch enige lenigheid ontwikkeld hebben om de klant tegemoet te komen.

Door wél maatwerk te leveren heb ik bij mijn laatste werkgever een bloeiende verzekeringsafdeling weten te ontwikkelen. Helaas voor jou doen die alleen zaken met ondernemers. Wil deze niet, zoek je een andere verzekeraar. Vraag overigens ook eens bij de FEHAC. Zij regelen 'model' -voorwaarden voor oldtimerverzekeringen met enkele verzekeraars in Nederland. Allicht zijn zij ook op het aspect gestuit van 'voortzetting van de lopende verzekering tijdens restauratie tegen verlaagde premie'.