Niet werkende voor en achterlichten

Sinds een tijd werken zowel mijn koplampen als achterlichten van mijn 68 Spitfire mk3 niet meer. Eerst waren er zo nu en dan nog perioden dat ze het wel deden, maar inmiddels gebeurt er niets meer.

Ik weet niet waar ik de oorzaak van het probleem moet zoeken/hoe ik dit op moet lossen. Het ligt niet aan de zekeringen, lijkt me ook niet waarschijnlijk dat het in de perifere draden zit, aangezien het zowel voor als achter zit, bovendien doen de remlichten het wel. Dan de schakelaar: de dashboardverlichting gaat wel aan bij zo ver mogelijk uittrekken. Kan het probleem dan alsnog hier zitten? Of ergens anders?

 

Je geeft aan dat het niet aan

Je geeft aan dat het niet aan de zekeringen ligt. De zekeringhouder kan echter wel degelijk de oorzaak zijn. De contacten van de zekeringskast hebben de neiging om uit te slaan waardoor  geen contact meer gemaakt wordt. Even met een schuurpapiertje door de klemmetjes van de zekeringskast om zeker te zijn dat de zekering goed contact maakt. Met een dremel met een vijltje gaat ook goed.

mvg

moturist

verlichting

beste moturist, je opmerking m.b.t. de zekeringen zijn correct. echter bij de spitfire waar het hier om gaat is alleen de stadsverlichting gezekerd. de dim en groot lichten gaan niet over zekeringen. m.vr.gr. kees 

makkie

Zou ook te makkelijk zijn en dan is het niet meer leuk :-)

verlichting

beste jorrit, je hebt het over de koplampen en ik denk dat je de dimlichten bedoeld. ik heb het vermoeden dat het in de lichtschakelaar zit en niet in de stuurachakelaar. vanaf de lichtschakelaar gaat er een rood/groene draad naar de zekering welke zorgt dat de achterlichten en de stadslichten branden. tevens gaat er van deze schakelaar een bruin/rode draad naar de stuurschakelaar voor ofwel de dimlichten dan wel de grote lichten. de dashboardverlichting heeft vanaf de l;ichtschakelaar een aparte rood/witte draad. zover ik weet werkt dat pas als de schakelaar volledig is uitgetrokken.

begin met meten of de zekering spanning krijgt, daarna of er spanning bij de stuurschakelaar komt. zoniet dan zit het in de lichtschakelaar.

je remlichten hebben hier niets mee te maken want die werken via een andere zekering.   

succes