Poly bush

 Hoi,

Voor mijn restauratie werd voor de ophanging zgn polyurethaan bussen geadviseerd ipv standaard rubber. Wie heeft hier koop en rijd ervaring mee? Ik wil geen plankharde TR6, maar bij voorkeur een comfort-ride wagen.

 

Jasper

Mijn ervaring is dat de

Mijn ervaring is dat de blauwe polybushes van Superflex geven een iets hardere rij eigenschap maar zijn dusdanig steviger dan rubber dat de hele wagen zo veel strakker op de weg rijdt.  Dit gemonteerd onder een Stag die nagenoeg dezelfde achter ophanging heeft.  Polybushes kunnen de befaamde 'Triumph Twitch' voor een deel verminderen.

Blauw is de zachte variant voor weg gebruik.  Er zijn ook geel en rood verkrijgbaar maar die zijn een stuk harder voor comp. gebruik.

Julian

TR shop

 Er zijn verschillende fabrikanten van poly bushes. De TRshop biedt zwarte bushes aan. Ik heb geinformeerd en ze zijn " merkloos" en komen uit de USA. Tov de gevestigde merken zoals polybush of superflex zijn ze een stuk goedkoper. Wie heeft ervaring met deze bushes? Is dit "penny wise, pound foolish" of gewoon een goed alternatief ?