Benzine met ethanol

Beste Triumph enthousiasten,

Is er iemand die wat meer licht kan werpen op de benzine van nu ! De zgn. bio brandstof, ofwel E10, E85 etc. Benzine maatschappijen doen er nogal duister over, wat en hoeveel E er wordt toegevoegd om de "echte" benzine de nek om te draaien. Zelf tank ik altijd bij ons in het dorp, maar ook wel eens elders natuurlijk, heb in het dorp (Schouten brandstof) het e.e.a. nagevraagd en tref hier vervolgens 4,62% ethanol aan in zowel 95 als 98.

Dus dat is een waarde die tolerabel schijnt te zijn voor motoren van voor 2000. Tolerabel in die zin dat bij oudere motoren en benzine systemen aan pakkinigen/afdichtingen en rubber leidingen, kunstof tanks, corrorosies en met name schade aan de motor kunnen plaatsvinden bij een percentage van hoger dan 5% a 6%. Nu heb ik gehoord dat de EU dit percentage jaarlijks wil verhogen.....wat dan ?

Zouden er opgaves te vinden/krijgen zijn, erg summier via internet overigens (Total specificeert), hoeveel er wordt toegevoegd door de maatschappijen onderling ? Om zo vervolgens een juiste en wellicht veilige benzinekeuze te maken voor de komende jaren.

Beniewd naar jullie reactie en mvrgr - Raymond van Donk - TR3A 1959