Uitslag en verslag 8e Nacht van het Oosten (5 maart 2011))

De links naar de uitslagen plus een verslag van 1 van de deelnemers staat onderaan deze pagina!

 

Impressie van de 8e Nacht van het Oosten verreden op 5 maart

Voor het eerst in 8 edities stonden er dit jaar minder auto’s aan de start dan het jaar ervoor!  Zijn we het hoogtepunt voorbij en heeft men het nachtrijden een beetje gezien? Of gaven velen toch de voorkeur aan het vieren van carnaval? Dat dat laatste nu net in hetzelfde weekend viel had ik me als “niet-zuiderling” nooit gerealiseerd. Niet dat het veel had uitgemaakt, een ander weekend in maart hadden we zelf niet meer beschikbaar….

Maar met 73 equipes mochten we zeker niet klagen. Alhoewel, het aantal deelnemende CTH-leden viel wel wat tegen. Het toch nog relatief grote deelnemeraantal was gedeeltelijk te danken aan de klantenkring van S+S Tuning in Haaksbergen, waar de tussenstop werd gehouden. Tevens was een groep van de Jaguar Daimler Club Holland present, zij wilden eens kijken of een dergelijk evenement ook voor hun vereniging aantrekkelijk is.

Gezellig was het in ieder geval en donker ook. Een voordeel van de vroege datum was het eerder intreden van de duisternis. En dat kan bij een nachtrit nooit kwaad.

Onze redacteur Maarten Rebel was voor de start present om de Bokalen voor de 2e en 3e plek van seizien 2010 uit  te reiken. Tevens was zijn assistentie bij de eerste bemande controlepost en later in de rekenkamer in Haaksbergen bijzonder prettig, waarvoor dank!

De rit is verder feilloos verlopen, een enkel technisch probleempje daargelaten. Het was prachtig helder weer en ondanks de lage temperatuur (niet ver boven het vriespunt) verleidde dit toch de nodige equipes om dakloos te gaan toeren. Dat is natuurlijk ook het mooist….

Een combinatie van het noteren van plaatsnamen, fotoherkenning, kaartlezen en een vragenlijst zorgden ervoor dat niemand zonder strafpunten naar huis ging en dat de uitslag van de eerste Bokaalrit van 2011 een feit was.

De winst bij de CTH-leden ging naar de kersverse kampioen Gerard Schouten en zijn zoon Jeroen, waarmee hij direct een solide basis legde voor dit seizoen. Opvallend was wel dat zij in de totaaluitslag vooraf gegaan werden door 5 niet leden…..

Wat mij betreft was het weer bijzonder succesvol en dus wil ik bij deze iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze geslaagde 8e editie van de Nacht van het Oosten!

Rutger Kwant

 

Onderstaand enkele links naar foto's en films van de Nacht van het Oosten:

http://www.flickr.com/photos/7944452@N08/sets/72157626203019822/

http://www.youtube.com/watch?v=KHSHh6g4Dqg

BijlageGrootte
Nacht van het Oosten 2011.pdf60.67 KB
NvhO2011uitslagCTH.xls27.5 KB
NvhO2011uitslagTOTAAL.xls38 KB