hardtop

Beste allemaal,

Ik ben op zoek naar een hardtop voor een TR6 van 1973 (US import). Er worden regelmatig hardtops aangeboden op E-bay, Marktplaats etc. Weet iemand mij te vertellen of een hardtop voor een TR6 altijd past, past bijv. een hardtop die op een TR6 van 1970 uit Europa heeft gezeten ook op een USA import TR6 uit 1973?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Met vr groeten,

Johan

 

 

hardtop TR6

beste johan,

er is slechts 1 type hardtop geleverd voor de TR6 van wat voor bouwjaar dan ook, ze passen dus allemaal op welke TR6 dan ook.

kees

Hardtop

Beste Kees,

Heel erg bedankt voor je reactie!

Johan

hardtop in meerdere versies

Hoi,

Vanuit triumph is inderdaad 1 type (stalen) hardtop geleverd, echter er zijn aftermarket hardtops verkrijgbaar van polyester. Momenteel staat er één op marktplaats. Overigens moet je je wel afvragen of je hem gaat gebruiken. Ik heb er één voor mijn spifire gerestaureerd, maar rijd er nooit mee. Met sneeuw en pekel komt de auto niet buiten en bij regen heb ik de softtop. De hardtop staat eigenlijk alleen maar in de weg in de garage

 

Jasper

Hallo Jasper, Ik heb het dak

Hallo Jasper,

Ik heb het dak onlangs gekocht om in de winter te rijden. Ik dacht hem echter eenvoudigweg op de auto te kunnen plaatsen en dat ie dan gewoon paste. Dat blijkt wat lastiger te liggen; op het frame van de voorruit past hij prima maar aan de achterkant blijk ik (als ik de gevonden gegevens op het internet begrijp) eerst een deel van de softtop los te moeten schroeven, anders sluit de achetr/onderzijde van de hardtop niet aan op de carrosserie. Is dat bij jouw auto ook zo of is dat alleen het geval bij een TR6? Kan iemand mij hier meer over vertellen?

Johan

montage hardtop

Op mijn TR6 heb ik geen hardtop, maar mijn spitfire 1500 heeft een factory hardtop. Daar moet je inderdaad de achterste montageplaat losmaken en de softtoprand binnen in de auto leggen. Daarna kan je met 2 personen de hardtop op de wagen leggen en afmonteren op 6 plekken. Niet zomaar een klusje dat je doet voor een regenbuitje, vandaar dat ik hem ook niet gebruik. Overigens staat het voor de spitfire en TR6 wel mooi, daar is geen twijfel over!

hardtop

Maar, is het niet zo dat je niet alleen de flap vanachteren moet losmaken en naar binnen vouwen? Bij de Spitfire zit de kap ook vastop de binnentst bovenhoek van de achterste deustijl, daar waar het mechanisme scharniert. Die montageplek heb je nodig om de voorste onderste punt van de kap te bevestigen. Dat zal bij de TR op een dergelijke manier opgelost zijn.

Dus, de hele softtop eruit en dan verbaas je je hoeveel ruimte je ineens achter de stoelen hebt!

De hardtop erop zetten duurt bij mijn Spitje en half uurtje. Maar, ik ben geoefend. Want als er iemand met me meerijdt wil ik geen klachten hebben dat de softtop tocht als die dicht is.

hardtop

Ik moet inderdaad de achterzijde van de softtop van de TR6 losmaken en heb dat inmiddels gedaan.

Nu past de hardtop prima, d.w.z. hij sluit mooi aan op de carosserie. Nu moet ik nog de bevestiging van de achterzijde zien te krijgen of zelf iets maken, dat zat namelijk niet bij de hardtop die ik heb gekocht (vandaar dat ie zo goedkoop was...  :-)