Invoegen van foto's in tekst van het forum

Het is mogelijk foto's of andere afbeeldingen in te voegen in de tekst van een forum-onderwerp of in het commentaar op een onderwerp.

De foto's worden in een persoonlijke map opgeslagen, deze map is max 20 Mb groot.

Voor het uploaden en invoegen van foto's/afbeeldingen hierbij de instructies.

 

 

Startsituatie is: wijzigen van een pagina, het tekstblok waarin de afbeelding moet worden geplaatst is geopend via de Edit-knop boven aan de betreffende pagina.

Tip: Als er meer afbeeldingen geplaatst moeten worden is het voor de positionering handig ze in de velden van een tabel te plaatsen. Dus eerste een tabel maken en dan in de velden de afbeeldingen plaatsen,

Plaats de cursor in het tekstblok op de plek waar de afbeelding geplaatst moet worden
 

Afbeelding invoegen

 

Druk op het symbool voor Afbeelding invoegen/wijzigen
Eigenschappen afbeelding

 

dan wordt een popup-scherm geopend “Eigenschappen afbeelding”. In dit scherm de knop gebruiken ”bladeren op de server”
Navigatie

 

Vervolgens wordt een navigatiescherm getoond. Hier zijn er twee mogelijkheden:
1. De afbeelding staat al op de server: sla de volgende instructie over.

2. De afbeelding staat nog niet op de server: ga verder met de volgende instructie.
 

Upload

 

druk op de knop “upload”
Upload vervolg

 

Bladeren

er wordt dan een extra veld en twee extra knoppen geopend.
Met de knop “bladeren” kan worden gebladerd op de eigen pc, selecteer de juiste afbeelding door erop te klikken en druk op de “open”-knop. Daarmee schakelt het systeem weer terug naar het navigatiescherm met de verwijzing naar de juiste afbeelding ingevuld. De maximale bestandsgroote is 1MB!!
Druk nu op de  “upload”-knop en de afbeelding wordt op de webserver geplaatst. Daarbij wordt het formaat beperkt tot 1280X960 (dit is de maximale afmeting). Dit is een grote plaat maar met de optie "eigenschappen afbeelding" kan de afbeedling verkleind worden, bijv. tot 640x480.

Let op: een liggende afbeedling wordt verkleind naar 800x600. Bij een staande afbeedling wordt de hoogte beperkt tot 600 !!
De overige beperkingen m.b.t. het uploaden van afbeeldingen staan onder de Help-knop.

In de logging (onder aan het navigatie-scherm) is de afloop te volgen
 

Verplaatsen

 

Selecteer een afbeelding door erop te klikken, druk op de knop “send to FCKeditor”, en we zijn weer terug bij de het scherm “Eigenschappen afbeelding”.
Eigenschappen afbeelding

 

Nu kunnen er nog wat eigenschappen van de afbeelding aangepast worden, bijv. in het veld “Alternatieve tekst” kan de titel van de afbeelding gezet worden. Deze verschijnt als de afbeelding niet getoond kan worden.
Ook kunnen de hoogte en breedte van de afbeedling aangepast worden (als één waarde wordt aangepast, wordt de andere berekend, zodat de verhpudingen blijven kloppen) en kan de positionering van de afbeelding op de pagina gewijzigd worden d.m.v. de opties bij “Uitlijnen” .
Ga hier gewoon mee aan de slag en probeer dingen gewoon uit. Helaas levert dit soms verrassingen op, dat is niet te voorkomen.

De eigenschappen kunnen altijd weer gewijzigd worden. Druk op de OK-knop en de afbeelding staat in het tekstvak.

  Als de afbeelding geplaatst is maar nog gewijzigd moet worden kan via klikken in de afbeelding op de rechter-muisknop het scherm met de eigenschappen van de afbeelding worden opgeroepen.
 
   Vergeet niet via de "SAVE"-knop de gewijzigde pagina op te slaan.