Import UK

Hello mensen,

Ik ben bezig enige kennis te verzamelen betreft importeren vanuit UK.  In de nabije toekomst wil ik graag een Saloon daar kopen en hier naar NL brengen. 

Op zich geen grote probleem behalve de verzekering. 

Mijn idee is om per vliegtuig/trein/wat anders heen gaan en terug rijden met de nieuwe aanwinst.  Ik weet uit vragen van enkele jaren geleden dat de meeste NL verzekeraars willen per se dat de agen een NL kenteken heeft - onmogelijk als men in UK nog zit.

Er is vast iemand die mij nog kan vertellen hoe dit op te lossen is.

Een wagen met trekhaak en aanhanger is een optie die ik liever niet neem.

 

Julian

Import UK

Hi Julian,

Ten eerste is de kans dat je een wagen vindt die naar je wens is en ook loopt is wellicht budgettair beperkt. Zeker als het om een Coupe gaat. Ik heb zojuist een JC Midge (Triumph Special) uit Engeland gehaald met een oprijwagen. dat scheelt in ieder geval meters  lengte met een aanhanger. Geen verzekeringproblemen. geen invoer in Hoek van Holland (trouwens bij de grens helemaal niet nodig, etc.) . Ik zou dus gewoon gaan zoeken n naar de auto die je wilt en vervolgens met een oprijwagen ( Neef Bak in Kortenhoef bijv. ) oversteken. Je kan goed vastgezet 120 km rijden waar het mag en je bent aan alle kanten verzekerd. Mij kostte een weekend heen en weer aan huur 250,- euro all in inclusief 140 km in Engeland dus waarom moeilijk doen? Vliegen naar Engeland en dan wegrijden met een auto die je niet kent etc. is een heel wat riskantere zaak.

Succes en goede jacht naar een Coupe

mvg

John