Verslag 7e Nacht van het Oosten (13 maart 2010)

 

Nacht van het Oosten, episode VII
 
Toen ik de maandag voor de Nacht van het Oosten naar buiten keek kreeg ik allerminst de cabriokriebels..... Er lag een aardige laag sneeuw buiten! Het leverde me eerder een behoorlijke “Oh shit Erlebnis” op. Als dat maar goed gaat, want als er zaterdag nog sneeuw ligt is het dan nog wel verantwoord om het feest te laten doorgaan? En wat zouden daar de consequenties van zijn??? Gelukkig bleek het de laatste stuiptrekking van de winter te zijn en was alle paniek voor niets.
Alhoewel, de intredende dooi zorgde er nu wel voor dat er wat last minute wijzigingen en mededelingen uit de hoge hoed getoverd moesten worden. Sommige onverharde weggetjes waren door de dooi nu zo zompig geworden dat ik daar ik in het donker geen 90 klassieke auto’s doorheen durfde te sturen.
Op de bewuste zaterdag waren we er gelukkig helemaal klaar voor. Dat gold helaas niet voor alle deelnemers, want er waren nog wat last minute afmeldingen en een aantal kwam gewoon helemaal niet opdagen. Uiteindelijk zouden 83 equipes (toch alweer een record!), waarvan 6 uit Engeland, zich melden bij de starttafel in restaurant King’s Wok in Beckum. Dat de startlocatie niet zo heel centraal in Nederland lag hoeft dus voor een Bokaalrit niet persé een probleem te zijn. “Mijn dames” Gea, Famke en Ayla waren in ieder geval aardig druk bij de inschrijftafel.
De meest bijzondere auto aan de start was denk ik de werkelijk prachtige Triumph Renown van Pierre van de Luytgaarden. Heel leuk om zo’n zeldzame auto in het wild te zien!
Over zeldzaam gesproken, de ook deelnemende Ginetta G15 (op basis van een Sunbeam Imp) is ook iets heel speciaals. Er schijnen er maar 2 of 3 van in Nederland te zijn!
Gelukkig verliep de samenwerking met dit restaurant wel goed en waren er geen onzinnige discussies zoals vorig jaar. In tegendeel, de contacten waren erg prettig en ook het eten was uitstekend. Geen gezeur dus ook over de clubstand van Minny en Meeuwis Bouw. Zij werden dit keer zelfs bijgestaan door Annemieke Dekkers en Rob Veerling, waarvoor dank. De kans is dus groot dat we terugkomen bij King’s Wok voor een volgende editie van de Nacht van het Oosten.
Vanaf 18 uur werd er gestart. Waarbij menigeen al meteen in vertwijfeling rondreed omdat zij niet waren vertrokken van de op de bol-pijl beschrijving ingetekende parkeerplaats....
En het allereerste plaatsnaambord, zo’n 25 meter van de start werd door velen gemist!
Ook het facultatieve kaartleesgedeelte leverde nogal wat dwalende deelnemers op.
Uiteindelijk wist iedereen toch de koffiestop bij Denekamp te vinden. Helaas bleef het niet de hele rit droog, maar de stemming bleef goed. Vooral in het erg donkere Duitse gedeelte van de route was het wel even oppassen geblazen met de natte weggetjes. Gelukkig is dit keer de Nacht van het Oosten verlopen zonder brokken! Wel helaas wat technische uitvallers.
Terug in Beckum konden we even na middernacht dan de uitslag bekend maken. Dankzij het ervaren rekenwerk van Arthur Denzler en Ina de Hoop, die de controlekaarten in Denekamp innamen, was mij al een hoop werk uit handen genomen. Waarvoor nogmaals dank!
 
Beste bij de CTH leden en dus King of Darkness was de equipe Jeroen en Yvonne Rothman met hun woeste bruin-witte Dolomite met slechts 43 strafpunten. Tweede waren Peter Rebergen/Sander Brouwer en derde was de equipe Frederiks/Krijgsman.
De eerste Bokaalpunten voor 2010 waren verdeeld!
Bij de TRCH leden ging de winst naar Geert en Koen de Bruijn in een TR 4 (62 strafpunten).
Winnaars bij de Engelse deelnemers waren Colin en Michelle Wake (2500 PI Mk I; 180 strafpunten). Tot slot nog de winnaars bij de niet-leden (lid van geen enkele Triumph club!), de equipe Willem en Lidie Dijkstra met een TR 6, die met slechts 17 strafpunten iedereen aftroefden! Die moesten maar eens gauw lid worden....
 
Ik denk dat we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van de Nacht van het Oosten. De positieve reacties van de deelnemers stimuleren ons om dat in 2011 te herhalen!

 
CTH "King of Darkness " Trofee winnaars Jeroen en Yvonne Rothman  

Voor meer foto's en een impressie van deelnemers zie:

http://klassiekerrijden.nl/wp/?p=2009

http://www.flickr.com/photos/12619047@N04/sets/72157623495636579/

http://www.a-trip.com/tracks/view/44873