Verslag Oliebollenrit (13 december 2009)

Voor het eerst zouden Regio Noord en Regio Oost samen het clubseizoen afsluiten met een toerrit en afsluitend oliebollen eten. Verzameld werd er vanaf 13 uur bij Hotel Paping Hampshire te Ommen. Een deftige gelegenheid met uitstekende koffie en gebak. Door de prima opkomst met 15 auto’s sloeg de deftigheid echter een best gat in de begroting...

Jeroen Rothman had, zoals we van hem gewend zijn, weer een Vette Rit van ca. 110 km uitgetekend in dit prachtige gebied. Enkele winterharde fanaten durfden het zowaar aan om open te gaan rijden. Dat kon ook eigenlijk best. Onder een fraai winterzonnetje sprak mij dat ook wel aan. Maar om te voorkomen dat beide dochters op de achterbank van de Vitesse onderweg zouden veranderen in een stel ijspegels, hebben we dat toch maar niet gedaan.
De route, welke gedeeltelijk door Duitsland ging, was zeker weer een genot om te rijden. Heerlijk rustige en bochtige weggetjes in overvloed. De Vitesse voelde zich hier weer prima op thuis en dankzij Arthur Denzler kon ik ook weer zien hoe hard de zescilinder in de neus daarbij ronddraaide. Een klein schoonheidsfoutje in de (oliebol-pijl) routebeschrijving: Jeroen dwong ons aan de hand van het routeboek een verboden weg in... Ik had het idee dat het inrijverbodsbord (uitgezonderd bestemmingsverkeer) er nog niet zo lang stond. Vorig jaar mochten we hier met de Nacht van het Oosten nog gewoon rijden. Het leverde gelukkig niemand een bekeuring op!
 
 
Het eindpunt was bij de bekende tuningspecialist BCCP in Gramsbergen, waar onder het genot van oliebollen de nodige ervaringen uitgewisseld konden worden. Wineke Hommes en Hans ten Broeke hadden hun werkplaats gezellig aangekleed en de oliebollen en koffie gingen er lekker in. De Kerstman had in de persoon van Ronald de Jonge zelfs een plaatsvervanger weten te vinden. Al met al was het een geslaagde afsluiting van de beide regioseizoenen en dus werden zowel Jeroen als Wineke en Hans met een presentje bedankt voor hun inzet.