Kleurschema Vitesse

 Hallo allemaal;

Na 10 jaar in mijn triumph 1600 uit 1965 gereden te hebben begint de roestduivel parten te spelen. Ik heb dan ook het plan opgevat om de auto deze winter body off te restaureren en tevens de nodige verbeteringen aan te brengen. Op dit moment is mijn auto blauw maar wil hem duo-tone groen laten spuiten. Hoe meld ik dit bij de rdw of moet ik een nieuw kenteken aanvragen? Hoe kom ik er achter welke kleuren er gebruikt zijn?

Hoor graag van jullie en mocht je nog andere tips voor restauratie hebben dan hoor ik het graag; Marc Huygens lidnr. 2259

Kleurschema Vitesse

Marc,

De Vitesse 1600 Saloon was in 1965 af-fabriek verkrijgbaar in de duo-tone Conifer (donkergroen)/ White. Dus conifer als basis, met een wit middengedeete van de auto. Officieel hoort daarbij een bekleding van Cactus (lichtgroen) of Matador Red.

Wil je twee kleuren groen, dan kun je denken aan Conifer / Cactus met ook weer Cactus bekleding. Die combinatie was in 1965 officieel alleen op de Herald leverbaar, maar staat een Vitesse natuurlijk ook prima.

Het is ook maar net hoever je wilt gaan met de originaliteit van de kleuren. Persoonlijk vind ik dat zwarte bekleding ook prima staat bij bovengenoemde kleuren.

Als je je auto in een andere kleur gaat spuiten, moet je dat melden aan de RDW. Dan wordt je kentekenbewijs gratis aangepast. Ga naar www.rdw.nl en vul als zoekcriterium "kleur wijziging" in. Dan lees je wat je precies moet doen.

Groet, Nico