koppeling problemenTR4

Hallo

Hoe kan het, dat als ik het koppelings pedaal heel langzaam intrap, er geen druk wordt opgebouwd in de olieleiding? Als het pedaal snel wordt ingetrap is er wel direct druk vanuit de hoodcilinder! 

Heb ook gemerkt dat ik diverse malen moet pompen alvorens de koppelingsplaten los komen. Het systeem had ik reeds ontlucht! Waar moet ik alemaal op leten voor controle en afstelling

 

Bedankt voor je reactie

 

Groeten Herman L2008-3008

Herman, Door snel je

Herman,

Door snel je koppelingspendaal in te trappen, wordt er kortstondig druk opgebouwd, die later weer weglekt. Bij langzaam intrappen lekt de druk net zo snel weg als jij hem opbouwd.

Als de hoeveelheid olie in je resevoir niet minder wordt, betekent dit dat er geen olieverlies is naar buiten, maar dat je binnen druk verliest. Hoogst waarschijnlijk is je master en of slave cilinder lek. Hiervoor zijn revisiesetjes verkrijgbaar en eenvoudig zelf uit te voeren. Wel even zaak om de cilinderwand te polijsten.

Jasper

 

Hoi Jasper In de

Hoi Jasper

In de hoofdcilinder zitten twee rubbers als ik me niet vergis! Als er geen lek naar buiten is moet het wel het rubbertje (Cup) zijn welke het dichts bij het reservoire zit welke niet afdicht. Is deze redenering juist?

 

Groeten Herman

Herman,   Dat klopt, maar ik

Herman,

 

Dat klopt, maar ik zou gewoon alles vervangen, zowel van de master cilinder als slave cilinder. kosten zijn nihil, tijd is beperkt en als je toch alles open hebt liggen.