olie en benzineverbruik TR 2,5 liter

Hoi,

Afgelopen 3 weken met de TR6 op vakantie geweest en dat is goed bevallen. Vol bepakt zijn wij richting Engeland gegaan en ruim 3000 kilometer afgelegd. Omdat dit het eerste jaar is met TR ervaring, was ik benieuwd naar het olieverbruik. Het blok is door de vorige eigenaar gereviseerd bij een triumph specialist en heeft daarna weinig gelopen. Tijdens de vakantie heeft het blok verbruikt 0,2 - 0,25 liter per 1000 kilometer. Hierbij was de wagen belast met 2 personen, volle kofferbak, bagagerack en redelijk pittig gereden.

benzine verbruik heb ik over 1 tank berekend dus da's nog niet zo betrouwbaar, maar kwam op 1:7 uit (snelweg met ongeveer 3500 rpm). Ik denk dat met wat tuning dat nog wel iets positiever kan (ik heb nu plenty power over het hele toerenbereik)

Mijn blok is overigens een 1968 TR6 met 2 x SU HIFF (BCCP conversie)

olie / benzine verbruik

Hoi ,

Afgelopen zomer ook bepakt op vakantie geweest, hellingen met een stijgings percentage van 15 % gereden.Benzine verbruik ( ron 98 ) gemiddeld 1 : 8.4 dit haalt de TR 6 ( 3 carbs. Strombergs 175 CD )  zowel op de vakantie als bij toeritten .Mijn olie verbruik ligt wel hoger 0,25 l  per 300 miles is niet overdreven.Mijn uitlaat geeft verder geen zwarte walm bij het rijden,ik heb onderlaatst wel een reinigings middel aan de benzine toegevoegd sinds dien is het olie verbruik hoger geworden.Het reinigings middel had ik meer toegevoegd voor het napingelen als ik de auto uitzetten.Tot nog toe heeft dat nog niet het gewenste resultaat,daar hij nog steeds blijft napingelen ,weet iemand wat daar de oorzaak van kan zijn?

Grt Hans

 

nadieselen

wanneer je het contact uitzet en de motor loopt dan nog door -zij het schokkerig- dan treedt er dus zelfontbranding op. De motor liep daarnet nog, dus de benzinepomp heeft nog benzine aangeleverd. De vlotterkamers zijn vol en de benzine staat nog 'op peil' in de sproeiermonden van de carburateurs. De krukas wentelt nog even door nadat het contact uitging. Dus, de cylinder die aan de beurt was zoog gewoon aan. Er kwam geen vonk meer, maar, wanneer er op dat moment er nog een koolstofje nagloeit, de rand van de uitlaatklep nog voldoende temperatuur afgeeft, kan dat genoeg zijn om de aangezogen benzine alsnog te laten ontploffen. De zuiger gaat naar beneden en er is dus een ander zuiger die op dat moment aanzuigt en de carbs geven gewoon benzine af uit de sproeier want de pomp heeft de vlotterkamers nog weer gevuld. Is er in de cylinderkop een plekje dat nog voldoende hitte afgeeft (de electrode van de bougie bvb) dan is er nóg een ontsteking, zuiger gaat naar benden, volgende cylinder zuigt aan; enzovoort.

Wanneer je nu je carburateurs iets rijker zet, kan het zijn dat dat kleine beetje extra benzine in het mengsel zoveel 'koeling' in de verbrandingskamers geeft, dat de elemeneten die de ontsteking verzorgen bij het nadieselen net niet warm genoeg meer worden.

Draai de bougies er maar één voor één uit, wanneer de aanslag op de bougie lichter is dan koffiebruin met een scheutje melk, staat je mengsel wel een beetje arm. Zijn de bougies koffiebruin met een heel klein beetje melk, dan ligt het niet aan het mengsel dat de motor nadieselt. Verifieer dan eens of je de juiste bougies erin hebt. Bougies hebben een 'warmtegraad'. Dat gaat om de mate waarin ze in staat zijn de verbrandingswarmte die zich meedeelt aan de electroden en aan het in de kamer uitstekende deel van het ijzeren deel van de bougie. Naarmate de bougie dieper de kamer in steekt des te meer warmte neemt hij op en des te minder kan hij kwijt aan de omgeving waar hij in geschroefd zit.