a/ombouw van rechts naar links gestuurd (maatvoering etc) b/ ipv positieve massa -negtieve massa waarop te letten?

Hallo hobbyisten,

Ik ben bezig met restauratie van een tr 4a.

ik heb de volgende wensen:

a/ stuur naar links ,uiteraard ander dashboard, ander tandheugel, maar zijn er maten bekend , voor de montage van de pedalen set en de doorvoer van de stuurstang? 

b/ook wil il af van de positieve massa. Makkelijker met dynamo's etc Ook een verbeterde startmotor heeft zover ik weet een negatieve massa.

Eea is weliswaar niet origineel, maar ik ben met een nogal rigoreuze aanpak bezig en dan wil ik er straks geen troubles meer mee hebben.

Ik ben benieuwd of er anderen fanaten al eens met dat bijltje gehakt hebben

groetjes Fred Kok  lidnr 2008-3026

 

 

ombouw vlnr

Het meest voor de hand liggende is een 'spiegelbeeld' van de huidige situatie te maken. Ga op zoek naar stevig pakpapier en 'plak' dat tegen het schutbord, horizontaal en vertikaal. Zo krijg je een 'mal' waarin zich de diverse onderdelen die nu 'rechts' zitten zich aftekenen.

Wanneer je het papier er nu afhaalt en achterstevoren weer op het schutbord aanbrengt kan je de preciese plaatsen aftekenen waar de onderdelen die je naar 'links' moet verhuizen terecht moeten komen.

Overigens, wanneer je de onderdelen catalogie die je op het internet kunt vinden napluist kan het je goed overkomen dat je daar de verschillende onderdelen die de fabriek spiegelbeeldig maakte om R en L gestuurde wagens te produceren terugvindt. Mogelijk vind je die nog ergens te koop. Het zou me niet verbazen wanneer Schut Soest je aan onderdelen van de sloop kan helpen. Het is de moeite waard om John of Rob daarop aan te spreken bij een bezoek aan dit adres.