ALV 2017

ALGEMENE LEDEN VERGADERING – 5 MAART 2017

We nodigen u graag uit de ALV bij te wonen op zondag 5 maart a.s. waarbij we een jaarlijks wisselende vergaderlocatie aandoen in combinatie met een interessant ochtendprogramma en een gezamenlijke lunch.

Net zoals de laatste jaren rouleren we met de ALV door de regio’s, waarbij we dit jaar weer de Regio Noord gaan aandoen. Opnieuw hebben we tips ontvangen van leden zodat we weer een bijzondere automotive locatie kunnen aandoen, het autobedrijf Carrosso in Oldemarkt (Overijssel).

In de middag kunt u de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) bijwonen om van het bestuur over de laatste clubzaken te vernemen en uw stem te laten horen. Er staat immers niet minder dan een voorzitterswissel op de agenda. Als CTH lid bent u die ochtend in de gelegenheid het bedrijfsbezoek bij Carrosso geheel kosteloos mee te maken. Aansluitend of los hiervan kunt u gebruik maken van een gezamenlijke lunch tegen een eigen bijdrage van € 10,- per persoon. De lunch zullen we gebruiken in Restaurant ’t Binnenhof, gelegen op 4 km afstand in het dorpje Paasloo. Hier zullen we tevens de ledenvergadering gaan houden.

We vragen uw deelname voor zowel het bedrijfsbezoek als de lunch tevoren kenbaar te maken. Afrekenen voor de lunch kunt u op de dag zelf. Uiteraard kunt u ’s middags de ALV bezoeken zonder het ochtendprogramma bij te wonen, dat laten wij geheel aan uw eigen voorkeur over. De deelnemers aan de ALV wordt ter afsluiting een hapje en drankje van de club aangeboden. Onderstaand treft u het programma aan van deze dag:

­­­­

                 10.30 - 11.00 uur: ontvangst met koffie / thee en iets lekkers
  11.00 - 12.30 uur: Bedrijfsbezoek (bij voorinschrijving)
  _______________________________________________________________
  13.00 - 14.00 uur: lunch (bij voorinschrijving / € 10,- pp)
  _______________________________________________________________
  14.00 - 16.00 uur: Algemene Ledenvergadering met jubilarissen (25 én 40 jaar)
  16.00 - 17.30 uur: Afsluiting met hapje en drankje van de club

Uw bestuursleden Jan Vos en Theo Ouborg zijn al kennis gaan maken met een van de eigenaren van Carrosso, de gebroeders Visser. Zij zijn beiden van kinds af aan opgegroeid met (klassieke) auto’s en zijn de derde generatie in het familiebedrijf Visser carrosseriebouw in Leeuwarden. Visser maakt al sinds 1910 speciale voertuigen: voornamelijk ambulances, verlengde taxi’s, maar ook brandweervoertuigen en specials voor Defensie (www.visserleeuwarden.nl) en is nog steeds actief.

Het bijzondere is ook de band met Piet Mozes†. Piet heeft het plaatwerken geleerd in de tijd dat hij zijn metaal carrière bij de gebroeders Visser begon en heeft het vak geleerd van de ‘ouwe Visser’. Hij profileerde daar Ambulances en schooltandartswagens uit plaatwerk. Piet is daarna gaan werken voor een autoschadebedrijf in Scharnegoutum, en dat was voor de tijd dat Piet zijn eigen bedrijf begon. De gebroeders Visser hebben nog steeds contacten met de familie van Piet en heel wat spullen gered uit het na de dood van Piet opgeheven bedrijf. Zo ook de bijzondere ambulance en parafernalia uit het voormalige bedrijf.

Beide mannen Visser zijn zeer actief binnen de Healey Club (geweest). De een was Regio coördinator en de ander zat in het landelijk bestuur. Er zijn ook heel wat Healey’s te zien en eventueel te koop. Heel bijzonder is hun collectie Healey Speedboten. Weet even dat Donald Healey woonde op The Isle of Wight en fervent liefhebber van (speed-)boten was. Hij heeft een speciaal aantal boten zelf laten bouwen: Healey Speedboten. Daar hebben ze bij Carrosso een collectie(!) van staan.

Een aantal jaren geleden hebben de gebroeders besloten om van de (Engelse) autoliefhebberij wat meer een professie te maken en hebben het bedrijf Carrosso. Het verzamelen werd handelen (ook in consignatie) en daarnaast hebben ze ook een eigen werkplaats. Men heeft ons als CTH expliciet uitgenodigd en we zijn waren met voorafgaand aan de ALV meer dan welkom! Ze vinden het in stand houden van hun netwerk van Engelse auto enthousiastelingen belangrijker dan primair de handel. Hun bedrijfssite is www.carrosso.nl. Carrosso vindt u aan de Eekstraat 2 te 8375HN Oldemarkt.

Zeer recentelijk (slechts een paar maanden geleden) hebben de broers uit eerbied aan het vak van hun vader en grootvader en het familiebedrijf (het bedrijf is opgericht in 1910) een ambulance-museum opgericht. Hierin staan leuke beauties te bewonderen uit de geschiedenis van Visser Ambulances. Het museum is aanpandig aan de werkplaats en op loopafstand van de showroom van Carrosso. Het zal die ochtend ook voor ons worden geopend en te bezoeken zijn.

Het restaurant ’t Binnenhof is exact 4 kilometer (6 minuten rijden) van Carrosso verwijderd en is gelegen aan de Binnenweg 12 te 8378JJ Paasloo. Hier zullen we lunchen, vergaderen en borrelen. Zie voor info: www.binnenhofpaasloo.nl

Het restaurant is gelegen bij bungalowpark “de Weerribben”. Mocht u overwegen een overnachting te koppelen aan de ALV, neem dan contact op met de heer Wilco Verschuren op 0561-452992. Aan CTH leden zal een speciaal arrangement worden aangeboden.

Belangrijk!!

Vergeet niet, zowel voor het bedrijfsbezoek als de lunch dient u zich vooraf, doch uiterlijk 25 februari 2017, aan te melden bij onze secretaris René Hustinx, per mailbericht op secretaris@triumph.nl. of telefonisch op 06-53356191 (svp 19.00 / 21.00 uur). Voor de ALV is uiteraard geen vooraanmelding vereist.

 

Een impressie van Carrosso.