Triumph Stag problemen met warme start

 Hoi,

ik zal me even voorstellen! Ik ben eigenaar van een Stag '75 met originele motor. Ik heb zelf het een en ander gesleuteld aan de auto, maar blijf zitten met een probleempje.

De staggy blijft slecht (of totaal niet) starten als de motor warm is. Bijvoorbeeld bij een korte stop voor een tankbeurt etc. Als ik de benzinefilter check op die momenten is deze compleet leeg. De benzine leidingen heb ik laatst allemaal vervangen door nieuwe varianten met stalen omhulsel. De carburateurs zijn ook gereviseerd en voorzien van nieuwe bimetalen.

Het lijkt wel alsof de benzinepomp totaal niets meer doet nadat de motor even stil ligt. Na een tijdje te laten staan start de auto weer probleemloos (5-10 minuten), maar dat is natuurlijk een beetje onhandig als je even snel wilt tanken..

De originele benzinepomp was reeds vervangen voor ik de auto kocht.

Is dit een bekend probleem voor de staggy? 

Met vriendelijke groet & bij voorbaat dank!

Theo

startprobleem stag

Beste Theo, de Stag is nou niet de auto waar ik echt mee bekend ben maar een paar tips kan ik je mogelijk wel geven.  Als het probleem zich voordoet kun je controleren of de benzinepomp wel werkt, contact aan en aan de pomp voelen en luisteren. Volgens mij zit hij in de kofferbak, daar zit ook een ontluchtingsfilter ( checken). Je kan ook de aanvoerslang bij de carburateurs losmaken en dan het contact aanzetten er moet dan benzine uitkomen. Zoniet dan is er een probleem met je pomp. Een andere mogelijkheid is dat de carburateurs te ruim staan afgesteld, na een korte stop heeft dat mogelijk tot gevolg dat hij als het ware verzuipt. (hetere lucht onder de motorkap etc.)

Hopenlijk heb je hier wat aan, anders zou je contact op kunnen nemen met Hans Colijn, dat is de register secr. Stag.      mvg Kees van Schuppen (0651595219)