herald 13/60 saloon voorzien van stoffen kap/convertible?

 Hallo allemaal,

ik wil een 13/60 Herald Saloon ombouwen naar een convertible, omdat het lekker is als je onderweg bij regen je kap op kan zetten. De Saloon heeft een hardtop die moeilijk mee te nemen is.

Kan iemand me helpen met deze vraag?

alvast bedankt,

Paul

Beste Paul, Zoals Jasper al

Beste Paul,

Zoals Jasper al schreef, het is nog al een verandering. Je moet de passagiers ruimte aanpassen, deze wordt smaller en minder diep. De deur posten worden breder waardoor de voorstoelen minder ver naar achter kunnen schuiven en de zonneklephouder(kom even niet op de juiste benaming) dient aan gepast te worden.

Het is wel te doen maar er zijn ook wel andere oplossingen zoals bijvoorbeeld de Tristan Convertible Kit. Deze worden soms tweedehands aangeboden via ebay enzo
Hier heb je voorbeeld van zo`n kit gemonteerd: http://www.carandclassic.co.uk/car/C204930
Er zijn ook andere producenten geweest in de jaren 60/70/80 die dit soort kits leverde. Wellicht kan je het ook zelf bouwen.

Tot slot, een mooi groot dakraam maken? Dit zie je wel vaker bij een herald of vitesse saloon
http://www.uniquecarsandparts.com.au/car_info_triumph_herald.htm

Met vriendelijke groet,
Ernest

softop

 Paul,

Dat kan dankzij het bouwdozen principe van Triumph, al is het wel een uitgebreide winterklus. Je moet namelijk naast een kapframe een achterkant/kont hebben van een convertible. Deze heeft namelijk een aparte bak achter de achterbank waar de softtop in kan vallen als hij geopend wordt. De achterbank zelf is dus ook wat kleiner (smaller) dan die van de saloon

 

Jasper