Band raakt spatbord

 Bij het rijden op een erg slecht wegdek en het maken van een bocht raakt de band soms het spatbord.

Op mijn TR 250 liggen Vredestein 185 HR 15  19H

Het verenpakket is nog origineel dus 47 jaar en zoals opgemerkt waarschijnlijk te zwak en zoals terecht opgemerkt geen wagen voor zeer slechte wegen!

 

 

banden TR250

 Beste Hank, de bandenmaat 185 x 15 is de standaard maat voor de TR250 en de TR6.

Aangezien de voorveren van deze TR typen nogal lastig zijn te vervangen rijden er nogal wat auto's rond met ietwat slappe voorveren. Als dan de schokbrekers tevens al iets van hun kracht kwijt zijn dan hebben de TR250 "s nogal eens last dat bij volle wieluitslag de band in het scherm wil happen. De oplossing hiervoor is nieuwe voorveren of spacers van polyurethane onder de veren. Tevens de schokbrekers goed controleren op doorveren/doordijnen.                               Heb al eerder een comment uitgetyped, echter is er met het "saven" iets niet goed gegaan.  

mvg Kees van Schuppen

 

Banden Tr250

 Hallo Kees,

Bedankt voor de info.

Ik ga met nieuwe voorwielveren aan de slag .

mvg Henk Schreuder

 

 

band raakt spatbord

Henk, je geeft het niet aan, maar ik vermoed dat je het over de voorwielen hebt?

De banden maat die je ophgeeft is 'niks bijzonders' voor een TR 250. Dus, komt de vraag op; heb je misschien 'spoorverbreders'? Of, zijn de velgen wel origineel? Als de 'ET' waarde van de velgen niet klopt, kan het zijn dat de wielen te ver naar 'buiten' staan. Als je nu tweemal; nee hebt gezegd, blijft er over, dat de 'bussen' waarmee de voorwielophanging aan het chassis zit zodanig uigesleten zijn, dat de wielen te ver naar buiten komen.

Ga eens op bezek bij Kees van Schuppen in Hank, wellicht kan hij zo zien wat er aan de hand is. Anders; volgende week zondag is er British Autojumble in Waalwijk, waar ook stands van de beide clubs aanwezig zijn. Als je er met de auto bent, is het niet zo moeilijk om 'iemand' even te laten kijken waar het aan kan liggen.

Banden Tr250

 Bedankt voor tip en doorverwijzing naar Kees van Schuppen

mvg,

Henk Schreuder