scheur in cilinder van Triumph Herald 12\50 convertible

Beste kenners,

Een maand geleden, na 15 jaar sparen, kocht ik een in "concoursstaat" verkerende Triumph Herald, veel plezier hebben we daar nog niet mee beleefd want al snel bleek dat de auto koelwater lekte.
Nadat de garage waar ik de auto kocht de thermostaat en de radiator had vervangen, blijkt er nu een scheur in de cilinder te zitten...als ik de berichten hierover op het internet lees, maak ik mij dan terecht zorgen of dit ooit nog wel goed komt... of is dit goed te repareren?

heeft iemand hier ervaring mee?

ik hoor graag van jullie

mvgr. Paul

oplossing scheur in blok

 Paul,

Ik neem aan dat als deze auto 1 maand geleden als councourswagen aangeschaft is, dat de verkopende partij een garantie of retourregeling aanbiedt. Afgezien van de afhandeling, zijn er volgens mij twee oplossingen:

1) Lassen, maar dat is wel specialisten werk. Voor andere lasklussen (chassis en body) heb ik gebruik gemaakt van een goed adres in Soest: www.techraceservice.nl

2) Ruilblok. Het is een gangbaar blokje wat in meerdere Triumphs is toegepast. Een goed of gereviseerd shortblok moet tegen een redelijk bedrag te verkrijgen zijn. Probeer www..rsi-carparts.nl maar eens. Hij heeft meestal wel een aantal op voorraad. 

 

Hallo Jaza, De verkopende

Hallo Jaza,

De verkopende party, een Belgische Britse auto handelaar is gelukkig zeer schappelijk en baalt hier net zo van als ik, ik kreeg gisteravond het bericht dat de cilinderkop alweer gemaakt is en de monteurs de auto nog even daar houden voor wat testritten. fijn te horen dat het euvel goed te verhelpen is stelt mij igg wat meer gerust. ik raakte langzaamaan het vertrouwen in de auto kwijt. dank je wel voor de adressen altijd fijn om goed aanbevolen bedrijven te kennen in de wirwar van aanbieders.

alvast een fijn weekend.

gr. Paul

lekkage koelvloeistof.

Beste Paul.

weet je zeker dat het een scheur in de cilinderwand is want dat komt sporadische voor.
en die is bij een Herald niet te repareren.
ik denk dat het de cilinderkop is en dat komt wel vaker voor en dat is goed te repareren.
zet er dan gelijk een loodvrije cilinder kop op.
hebben ze de cilinderkop er af gehaald dan kan je het wel zien of dat het de kop is of dat de motor gereviseerd moet worden.
ik weet niet hoeveel dat motortje gelopen heeft maar ik zal dan maar aan een motor revisie denken.
misschien kan je zeggen waar je woont zodat ik een keer kan kijken .ik woon zelf in Houten.
ik heb zelf een herald 1200 en nog wel wat motor onderdelen liggen .

gr Clemens

Hallo Clemens, Dank je wel

Hallo Clemens,

Dank je wel voor je bericht. Ik kreeg gisteravond het bericht dat het een scheur in de cilinderkop betreft en deze alweer gemaakt is...het stelt me al wat meer gerust om te horen dat deze ook daadwerkelijk goed te repareren is. De motor heeft 80000 miles gelopen. Mijn woonplaats is Raamsdonksveer dat is maar een dik half uurtje van Houten. Altijd welkom om te komen kijken, ik kan wel wat meer Herald tips en trucs gebruiken nml.

groet,

Paul

water lekkage

Hallo Paul.

goed te horen dat het op gelost is
misschien dat we elkaar op de DNTD in doorn zien dan kunnen we de gegevens uit wisselen.

gr Clemens