Spin-on Oliefilter TR6

Ik heb een filter besteld, maar ten opzichte van het oude filter is dit een kort filter. 9 ipv 12 cm lengte. Wat is het verschil en welk type hoort op de conversiekit te zitten?

Spin on filter op conversiekit 6-cylinder blok

Dag jaza,

Bij mijn weten kan er een standaard 4-cylinder filter op. Dus van een Spit of Herald. Diverse merken hebben diverse afmetingen (lengtes). Bij de 4-cylinders speelt het klepje een rol die zorgt dat het filter gevuld blijft en zo de roemruchte "death-rattle" voorkomt bij het starten. Dezelfde reden waarom de conversiekit bij de 6-cylinder het originele filter vervangt. Het originele filter loopt 's nachts leeg en zorgt dat de motor bij het starten de eerste seconden geen olie krijgt wat funest is voor de lagers waardoor de motor reeds op relatief jonge leeftijd deze "death-rattle" laat horen. Bij de conversie kit "hangt" het filter en blijft daardoor gevuld. Het betreffende klepje is dan ook minder van belang. Dat maakt ieder merk filter wel geschikt hoewel ik persoonlijk niet zo'n vertrouwen heb in de "Crossland" filters. Die doen wel héél goedkoop aan. Maar een FRAM of AC Delco of iets dergelijks voldoet prima. Volgens mij is de lengte van ondergeschikt belang. Een korter filter is wellicht iets eenvoudiger te monteren.

 

Succes,

        Onno

spin on filter

Hallo,

ik heb me hier net aangemeld en las je topic.

Het filter wat er op moet is hetzelfde als van een VW Golf 2 benzine versie.

Ik weet het nummer zo niet maar ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Meestal gaat het monteren van dit filter samen met het monteren van een olieleidinkje extra die van het blok achter naar de achterkant van de cilinderkop gaat.

Het resutaat is een stiller lopende motor met minder kleppengetik cq geruis, vr groet Fred

spin on oil filter

beste jasper,

kort of lang filter is niet van belang, kort is makkelijker langs de koppeling leiding te krijgen. qua type heb je de volgende: MANN W712 dit is de goedkoopste, MANN W712/52, Bosch P2056, Bosch P3318, Bosch P3033, de laatste is de langste.

succes, kees