verslag ritten 2008

Verslagen van de bijeenkomsten 2008:

 3e Avondrit 19 april.

De Nacht van het Oosten is ieder jaar weer een rit waar wij naar uitkijken en met plezier aan terugdenken. Het is voor navigator en bestuurder een hele klus om van begin tot het eind de concentratie vast te houden. Er wordt wel eens gevraagd wat er het leuke aan is om in het donker te gaan rijden want je ziet niets van de omgeving. Dat klopt, in het donker is het overzicht van de omgeving niet of nauwelijks aanwezig en dat maakt het juist spannend. Daarom zijn wij in regio Noord ook begonnen met het organiseren van een avondrit en dit jaar voor de 3e keer. In eerste instantie stond de rit gepland op 22 maart, maar zoals een oud gezegde luid “maart roert zijn staart”kwam nu uit. Sneeuw en koude waren de weersvooruitzichten dus er zat niets anders op om de rit af te blazen en een nieuwe datum te plannen, in dit geval 19 april, en maar hopen dat  “april doet wat hij wil” ons positief gezind zou zijn. Deze keer had Piet Paulusma het bij het juiste eind, wat toch een belangrijk gegeven is voor de aanmeldingen. Met als resultaat een opkomst van 14 bestuurders met navigatoren. De start en finish was ook dit jaar bij café-restaurant “De Stripe” in Wijnjewoude. Na de gebruikelijke koffie en tijd om bij te praten ging de eerste auto om 20.15 uur van start gewapend met de routebeschrijving (bol-pijl) om de weg te vinden in het als maar donkerder wordende Friese landschap.

 

Onderweg moest een aantal letters gevonden worden, een bepaalde grens (taalgrens) en aan het eind  moest er een stuk regelmatigheid gereden worden.

Enkele deelnemers hadden moeite om in het donker de weg te vinden en helaas Ä—Ä—n viel uit met koppeling problemen. Gelukkig wel goed thuisgekomen. 

En dan het klassement voor de regio trofee. De meesten hadden de letters gevonden, voor de grens werden diverse antwoorden bedacht, zoals van licht naar donker of Egypte. Helaas het moest de taalgrens (welke 2x gepasseerd werd) zijn. 

De regelmatigheidsproef ga de doorslag voor de eindstand. De tijd die gereden moest worden was 4.10 min.. Equipe Dalstra deed er 4.02 min. over. Dus 1. Koos en Meinie Dalstra, 2. Fam. Polman, 3. Arthur en Ina Denzler, 4. J. en J. Dompeling en 5. Eeltje en Johan Hoornveld.

                 

 Verslag kampeerweekend 24 en 25 mei 2008

7 Equipes konden Koos en Meinie verwelkomen in de kantine van de school waar Meinie werkt en waar de koffie met oranjekoek al klaarstond. 7 auto’s klinkt weinig maar het is een gezellige club samen, 5 noordelijke leden en 2 uit het midden van het land met partner, dus samen met Koos en Meinie waren we met 16 personen.

 

Met de mededeling dat er geen slinkse opdrachten in de rit zitten en goede uitleg over de rit en de aanwezige opdrachten (een fotovel met 16 foto’s die we onderweg, wanneer we de situatie tegenkomen, moeten noteren bij het juiste routenet en de foto’s zijn na elkaar genomen en afgedrukt dus zien is noteren en verder vergeten + een kaart met de meeste Friese meren erop, welke zal worden gebruikt bij een gelijke eindstand) worden we na elkaar gestart.

 Een prachtige rit door het mooie Friesland, goed opletten of je de foto’s ziet, dit is dus ook goed rondkijken en genieten van het landschap maar ook moeten de aanwijzingen van de routebeschrijving goed aan de chauffeur door worden gegeven dus best wel druk dus wordt er zeker ook gebruik gemaakt van de bankjes en de terrasjes onderweg.

 In de loop van de middag komen we aan op minicamping Rypkema alwaar al druk gewerkt wordt door sommigen aan hun slaapplaats voor de komende nacht. Ook staan al een paar tenten en caravans. De mensen uit het midden van het land hebben er een lang weekend van gemaakt en hebben al een paar dagen op de camping vertoefd.

 

De opdrachtenlijst ingeleverd en ook aan de slag met het opzetten van de tent. Hierna zijn we Langweer ingelopen. Een leuk dorpsstraatje wat me doet denken aan de dorpjes op de waddeneilanden, erg gezellig. Een grote haven met veel jachten een mooi uitzicht over het meer.

 Om ongeveer 18.00 uur komt de slager met de barbecue, maar eerst wordt de uitslag van de rit bekend gemaakt. Als eersten zijn geëindigd Els en Wouter Pennewaard. Een gedeelde tweede plaats is voor Arthur en Ina Denzler en Geert en Geertje Siegers zoals eerder vermeld moet er dus nog om plaats twee en drie gestreden worden. Dus nu het kaartje waar we onderweg wel een blik op geworpen hebben maar niet wisten wat we ervan moesten verwachten dus Koos komt met de oplossing: Hij wijst een meer aan en degene die de naam het eerst zegt is de bezitter van de tweede plaats. Dit zijn Arthur en Ina geworden.  Ook was er een aanmoedigingsprijs (overlevingspakket aangeboden door de plaatselijke supermarkt). Deze is aan Eric en Greetje Denzler uitgereikt.

 Hierna is de barbecue warm en gaan we met de hele club heerlijk genieten van het goede werk van de Langweerse slager. Hierna een afzakkertje gehaald in de Twee Zwaantjes en daarna lekker warm geworden de tent in. Deze keer was het niet het rietzangertje maar een pomp die lawaai maakte en waar de kikkers overheen wilden komen met hun gekwaak, wat sommigen uit de slaap hield. De volgende ochtend na het ontbijt, hebben we de tenten ingepakt en ons gereedgemaakt voor de geplande rit. Zo mooi als het weer de zaterdag was wilde het zondag niet worden. We reden weg met lichte regen maar dit mocht de pret niet drukken. Na de nodige foto’s van de rij auto’s in Langweer te hebben genomen gingen we in optocht naar Oudemirdum alwaar we een terras aandoen. Hierna door naar het monument bij Mirns Dit monument in de vorm van een grote kei met daarop de tekst vertaald in het nederlands “Liever dood dan slaaf”is voor menig Fries een soort bedevaart plaats met de herinnering aan Grote Pier. Hier werden foto’s gemaakt over en weer van Triumph motoren en van onze auto’s.

  Daarna doorgereden naar een uitkijkpunt in Gaasterland waar een supergrote fotolijst geplaatst is langs de weg en waar we dus een groepsfoto hebben gemaakt. Hierna doorgereden naar Lemmer. Naar het ir. D.F. Woudagemaal, het enige stoomgemaal ter wereld dat nog steeds zijn oorspronkelijke functie heeft behouden. Het gebouw alleen al is prachtig, gebouwd in een stijl die is gebaseerd op de architectuuropvattingen van de Amsterdamse architect H. P. Berlage. Hier heeft een ieder genoten van de rondleiding en de duidelijke uitleg van de rondleider.

 Koos en Meinie hebben enorm hun best gedaan om ook van dit tweede kampeerweekend van regio noord een bijzonder weekend te maken.

 Er werd al gemaild dit was gezellig en moeten we er eigenlijk wel inhouden. (dus… wie staat op voor het regelen van het derde kampeerweekend volgend jaar?) Koos en Meinie bedankt voor dit fijne weekend.

 Avondrit bij daglicht 15 juni 2008

De titel is misschien wel wat vreemd maar de onderliggende gedachte was om de deelnemers die al eens aan een avondrit hadden deelgenomen te laten zien hoe mooi de omgeving is waar ze in het donker door hadden gereden.

 De start van de rit was in Marum aan de Kerklaan en het motto van de rit stond in het teken van gezellig samen op weg zijn, dus geen moeilijke opdrachten maar alleen een routebeschrijving voor het geval we elkaar onderweg kwijt zouden raken, verder zou er in optocht gereden worden.

 Na de koffie en het nodige bijpraten was de tijd aangekomen om aan de rit te gaan beginnen en als organisator is het een zware taak om de deelnemers zover te krijgen dat de Triumph-neuzen in de goede richting staan. Het Triumph-gehalte was geen 100%. Rob was met zijn Porsche en Koos had zijn Lotus Elite bij zich. De volgende keer zal er ergens op deze auto’s een Triumph sticker geplakt worden.

 In een colonne van 10 auto’s gingen we op weg, onderweg trokken we de nodige aandacht. Voor 2 auto’s ging het niet helemaal vlekkeloos, een onwillige carburator en een koeling die het af liet weten. Maar onder het motto samen uit samen thuis werden deze problemen opgelost. De rit voerde ons door het Drents-Friesche Wold naar de tussenstop in Zorgvlied bij café-restaurant “de Arkel” waar de inwendige mens kon worden versterkt. Na deze verpozing ging het via boswachterij Appelscha en het Fochteloërveen naar het eindpunt van de rit bij het Goudmeer te Oosterwolde. Onder de deelnemers waren een equipe uit regio West en een aankomend lid, die eerst de sfeer wilde proeven maar aan het eind van de rit behoorlijk enthousiast was en zich al lid bij de club zal aanmelden. Conclusie: iedereen vond het een geslaagde dag.

 Tussenstand Regio Trofee:

 1 Athur en Ina Denzler               19 punten

 2 Koos en Meinie Dalstra           14 punten

 3 Geert en Geertje Siegers         11 punten  

 4 Andries en Regina Spoelstra  10 punten

 Rit van Weldadigheid op zondag 21 september 2008.

 Nadat wij in juni een “proefrit” hebben gereden bij CTH Noord, hebben wij ons meteen als lid aangemeld. En de eerste tocht als officiële CTH-leden was de rit van weldadigheid, samen met de leden van de Stag-club. Geweldig georganiseerd door Gerard en Jan Kamphuis.

Even na tienen ’s ochtends arriveerden wij als eerste (de organisatoren waren er al wel) bij de Koloniehof in Frederiksoord. Hier maakten we kennis met de andere deelnemers en kregen een lekker bakje kofje met echte “turf” (soort brownie met noten, heerlijk!).

 Omstreeks half 11 waren alle deelnemers wel aanwezig en konden we het informatiecentrum van de Koloniehof bezichtigen, alsmede het Quiltcentrum van mevrouw Hulksteijn die al in kerstsfeer gehuld was.

 Achter deze gebouwen was nog een kunsttuin en er was nog een expositie van kunstwerken gemaakt van hout en metaal.

 Na dit stukje cultuur, gingen we naar de wagens. Er waren maar liefst 24 Triumph’s aanwezig en er zijn weer menig foto’s van gemaakt. Het is toch wel erg prachtig al dat moois zo naast elkaar gestald.

 Nadat we de routebeschrijving hadden gekregen en de onkosten hadden betaald, mochten we om de minuut vertrekken.

 Onderweg moest we goed om ons heen kijken, want bij de finish hingen 10 foto’s van gebouwen e.d. die je in de goede volgorde moest zetten. Dus goed opletten en in je hoofd prenten wat je onderweg tegen kwam. Tevens moesten er nog 4 Triumph-gerelateerde vragen beantwoord worden.

 De route ging over landelijke weggetjes en lanen door bossen, weiden en venen.

 Mede door het mooie weer was de tocht heel erg mooi.

 Onderweg kwamen we nog een andere club tegen: zeker 30 Trikes stonden aan de kant van de weg. De zeer stoer uitziende berijders keken vol bewondering naar onze vehikels en wij op onze beurt naar hen.

 Na bijna 60 km. kwamen we aan in Veenhuizen, waar een heerlijke maaltijd voor ons klaar stond. Kip, vis, heerlijke broodjes met divers beleg, fruit en een grote keus aan drinken: we konden te kust en te keur. Ieder op zijn eigen meegebrachte tuinstoel genoot van deze lunch in de buitenlucht.

 Nadat iedereen verzadigd was, werden de prijzen bekend gemaakt.

 Slechts 9 van de 24 deelnemende equipes hadden alle foto’s in de goede volgorde gezet.

 Van die 9 hadden er 4 twee van de vragen goed en zij kregen hierdoor met z’n allen een eerste prijs: een fles wijn!

 De andere 5 hadden toch nog 1 van de 4 vragen goed en zo kregen zij de eer van de gedeelde tweede plaats.

 Hierna ging de hele groep op twee auto’s na, weer op pad en wel naar het gevangenismuseum een eindje verderop.

 In het gevangenismuseum konden we een kijkje nemen in de geschiedenis van de gevangenissen. Vroeger was men nogal wreed met de gevangenen: bij een dief werden de vingers eraf gesneden, je werd onthoofd of opgehangen voor andere vergrijpen. Ook kon je plaats nemen in de rechtbank, de verhalen van jonge delinquenten beluisteren en

 in het cellenblok kon je de verschillende cellen bekijken. Allemaal erg interessant.

 Om kwart voor vier namen wij afscheid en gingen onze eigen weg weer terug naar onze kids.

 De rest van de groep vertrok richting Hotel Frederiksoord, waar zij na afloop nog een borrel konden drinken.

 Het initiatief  om samen met de Stag-club een rit te rijden is bij iedereen in goede aarde gevallen dus voor herhaling vatbaar.

 Jan en Anneke  en Gerhard Kamphuis bedankt voor de mooie rit en goede verzorging.

 Annet Isardi

 Afsluitingsrit CTH 12 oktober 2008

 De weermannen en -vrouwen hadden ons een prachtige dag, met veel zon, voorspeld. Ook zou de temperatuur voor de tijd van het jaar niets te wensen overlaten. Kortom, we konden met groot vertrouwen rekenen op een geslaagde afsluitingsrit.

 Op het laatste moment werden de voorspellingen toch wat minder en zou de zondag beginnen met veel mist en langzaam oplossende laaghangende bewolking. Kortom toch nog kans dat de opkomst wat tegen kon vallen, vanwege mist en lagere temperaturen.

 Toch hebben 21 equipes met 42 zielen de weg naar Spier weten te vinden om te genieten van de “Zand en Veldrit” als afsluiting van het CTH-seizoen. Het genieten nam direct al een aanvang toen we op De Woudzoom werden ontvangen met koffie en krentenwegge, die iedereen zich goed liet smaken.

 De uitgereikte routebeschrijvingen en opdrachten werden direct ter hand genomen en sommigen zochten koortsachtig contact met het thuisfront om de vraagstukken met Google en Wikipedia te lijf te gaan. Doel om hoog te kunnen scoren aan het einde van de dag. De vragen besloegen onderwerpen uit het heden en het verleden en alle met betrekking tot de streek die werd doorkruist.

 Vlak voor het begin waren er grote zorgen om onze gewaardeerde voorzitter, die had aangekondigd paraat te zullen zijn, maar die tot vlak voor het startsein nog geen teken van leven had gegeven. Een lekke band onderweg bleek hem parten te hebben gespeeld, die voor de duidelijkheid, niet het gevolg was van zijn bij ons bekende rijstijl. Gelukkig kon hij nog op tijd aan de start verschijnen om volgens de regels te kunnen beginnen aan de rit.

 Vanaf ongeveer half twaalf gingen de deelnemers met tussenpozen van ± 2 minuten van start.

 De route brengt ons langs prachtige velden en zanden, maar ook bergen komen in het traject voor, hoewel deze niet als zodanig in het landschap zijn te herkennen. Aan de deelnemers dan ook de opdracht aan te geven welke “bergen” zij hebben waargenomen. Aan het einde van de rit zal blijken dat sommige Triumphrijders over een rijke fantasie beschikken.

 De geplande tussenstop voor een eventuele lunch bij het Planetron in Dwingeloo wordt door velen overgeslagen, omdat de horeca ter plaatse helaas gesloten is. In Ansen is wel volop gelegenheid voor een meer of minder uitgebreide lunch en daarvan wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt. De zon die ons tot dat moment wat in steek liet draagt nu toch eindelijk zijn steentje bij, zodat we op het terras van “De Huiskamer van Ansen” kunnen genieten van een hapje, een praatje en het zonnetje. De Triumph’s staan onder handbereik op het aanpalende parkeerterrein te glimmen. 

Vanaf ongeveer 14.00 uur was Geertje alweer op de Woudzoom aanwezig om de snelste equipes op te vangen. Daar werd zij verrast met de komst van Ad van Wieringen, die in de buurt was en de gelegenheid te baat nam om ook even van de prima sfeer te proeven.

De eerste auto’s komen rond 14.30 uur binnen en na inlevering van het wedstrijdformulier kan het nakijken beginnen. De foto’s waren goed te vinden, maar door de antwoorden op de vragen kon het klassement toch redelijk snel tot stand komen:

 Richard en Renske van Erp

 Koos en Meinie Dalstra

 Harry. Brink en Hans de Waal

 Hans IJkema en Paul Gilissen

 Guus v.d. Krogt en partner Cea

  Richard en Renske zijn met de dagprijs en felicitaties naar huis gegaan.

 We kunnen terugkijken op een geslaagde afsluitingsrit in een gebied dat zonder twijfel mag worden gerekend tot de mooiste van Nederland.

 Jannes Buiter

 Na de CTH afsluitingsrit kan het klassement opgemaakt worden voor de felbegeerde regiotrofee.

 1:  Arthur en Ina Denzler                        30 punten

 2 Koos en Meinie Dalstra                       28 punten

 3 Eric en Greetje Denzler                        26 punten

 4 Geert en geertje Siegers                      25 punten

 5 Max en Coby                                      18 punten

De winnaars van 2008