Spa Classic 18-19 mei 2019

Op het circuit van Spa-Francorchamps vindt dit jaar weer de Spa Classic plaats, 18 en 19 mei. Daar zal onze Belgische zusterclub TECB (Triumph Enthusiasts Club Belgium) met haar clubstand staan. Men heeft zich daar vorig jaar goed geamuseerd en genoten van de races. Leden kunnen daarbij zijn en ook wij hebben daarvoor een uitnodiging ontvangen.

Als u via TECB inschrijft kan je Triumph het hele weekend op de voorbehouden clubparking nabij de paddock en tribunes staan. Een weekendticket is € 30 per persoon, parking € 10 per voertuig. Ook als je maar één dag wenst te gaan is het weekendticket de beste optie, want dan kun je namelijk met jouw Triumph op de clubparking terecht. Met een dagticket is dat niet mogelijk, zo hebben we begrepen.

Zelf een circuitsessie meerijden is mogelijk, verschillende clubleden hebben zich daar vorig jaar kunnen uitleven. Een sessie van 25 minuten kost € 100. Dat is eenzelfde ervaring als in Assen of Zandvoort, maar wel een stukje heuvelachtiger. Dat circuit rijden is tussen de oldtimer races door. Het is geen parade en er kan echt hard gereden worden, helm is verplicht. Niet alleen oldtimers doen daar mee maar ook moderne sportwagens, het houdt de risico's in van een trackday. Het is niet voor iedereen maar wel een hele ervaring. Let op; de meeste verzekeringen sluiten het deelnemen aan dit soort evenementen uit.

Uiteraard kun je ook gewoon voor één dag gaan. Er is een bolletje-pijl rit van 89 km uitgezet die vertrekt op de parking en je mooie Ardense baantjes de omgeving laat verkennen. Deze rit doet ook een stuk van het oude circuit aan dat nu openbare weg is.

Inschrijven kan tot 31 maart en daarna zolang er nog plaats is. Inschrijven of vragen stellen kan je doen door een mailtje te sturen naar Peter Raemen van TECB: peter.raemen@gmail.com

Op de website van Spa Classic vind je nog meer info  https://peterauto.peter.fr/en/spa-classic-2/